Spēcīgas vēja brāzmas un lietus: Piektdienas un brīvdienu laika prognoze

Piektdien, 5.jūlijā, saule mīsies ar mākoņiem, teritorijas lielākajā daļā gaidāms īslaicīgs lietus, kā arī iespējams vietām veidosies negaisa mākoņi, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Dominēs lēns līdz mērens dienvidrietumu, rietumu vējš, kas vietām valsts rietumu un centrālajos rajonos brāzmās pastiprināsies līdz pat 15-18 m/s! Dienā maksimālā gaisa temperatūra būs +17…+21 grādu robežās.

Arī brīvdienās saglabāsies lietains un vējains laiks.

Sestdien lietus gaidāms vien vietām, savukārt svētdienas rīta Latviju no rietumiem sāks šķērsos nokrišņu zona – gaidāmas lietusgāzes, valsts austrumos tās pat varētu būt ļoti stipras.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā norāda, ka vējš lielākoties pūtīs no dienvidrietumiem, rietumiem, un vietām, galvenokārt austrumu rajonos un piekrastē, tas brāzmās sasniegs 15-19 m/s. Minimālā gaisa temperatūra sestdien būs +8…+15 grādi, tomēr naktī uz svētdienu +14…+19 grādi. Dienās gaiss iesils līdz +18…+25 grādiem, svētdien daudzviet austrumos līdz pat +24…+30 grādiem.

Nākamās nedēļas pirmajā pusē laika apstākļi saglabāsies līdzīgi – laiks būs lietains, vienīgi dienas būs vasarīgi siltas. Maksimālā gaisa temperatūra lielākajā daļā Latvijas teritorijas gaidāma +20…+25 grādu robežās, nedēļas vidū daudzviet tiks pārsniegta +25 grādu atzīme, vēsākam gaisam saglabājoties piekrastes rajonos. Naktīs gaisa temperatūra būs līdzīga kā nedēļas izskaņā.

Lasiet arī: BNN pēta | Viļņas mērs prezentē pilsētas aizsardzības plānu, bet vai tas ir izpildāms sliktākā scenārija gadījumā?

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas