Piesakoties brīvprātīgi VAD, iespējams saņemt lielāku atalgojumu, uzsver Bergmanis

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Raimonds Bergmanis (AS) atgādina, ka, piesakoties brīvprātīgi Valsts aizsardzības dienestā (VAD), iespējams izvēlēties, kur dienēt.

LTV raidījumā “Rīta panorāma” Bergmanis sacīja, ka šodien ir pēdējā diena, kad jaunieši var brīvprātīgi pieteikties trešajam VAD iesaukumam.

“400 ir pieteikušies, mums vajag 480 – pilnīgi loģiski, kas tas noteikti būs.

Šodien vēl ir laiks, un es tiešām gribu atgādināt, ka viena no būtiskajām atšķirībām ir tā, ka, ja tu piesakies brīvprātīgi, tu vari izvēlēties, kur tu gribi dienēt un saņemt lielāku atalgojumu,” teica Bergmanis.

Runājot par vidi, kurā jauniešiem būs jāaizvada dienests, ir mainījusies. Ādažu bāzē ir mūsdienīgi dzīves apstākļi, tehnoloģijas. 

“Protams, ka ir jāpaiet arī kādam laikam, lai tā jaunākā sabiedrības daļa, uz ko tas attiektos, to saprastu,” viņš piebilda.

Jau ziņots, ka dienēt nākamā gada vasarā būtu jāsāk 480 jauniešiem.

Līdz šīs nedēļas vidum brīvprātīgi nebija pieteikušies pietiekami daudz jauniešu – nedaudz virs 250. Tāpēc pirmo reizi plānots rīkot atlasi, kur pēc nejaušības principa jaunieši tiktu iesaukti dienestā obligātā kārtā. Paredzēts, ka obligāti būtu jāiesauc vismaz 600-700 jauniešu, ņemot vērā, ka ap 30% dienestam nekvalificēsies veselības stāvokļa dēļ.

Plānots, ka šī atlase jeb izloze notiks 23.janvārī.

Lasiet arī: Iztērēts vairāk nekā 1 300 000 eiro: Ģenerālprokuratūra sākusi pārbaudi par lidmašīnu nomu Kariņa vajadzībām

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

 
 
Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas