Tiesībsargs: Valsts ilgstoši nenodrošina atbilstošu ārstēšanu bērniem ar atkarībām

Valsts ilgstoši nenodrošina atbilstošu ārstēšanu un rehabilitāciju bērniem un jauniešiem, kuri lieto atkarību izraisošas vielas, to secinājis Tiesībsarga birojs.

Kā informē Tiesībsarga birojā, ceturtdien, 8.augustā, tiesībsargs preses konferencē iepazīstinās ar ziņojumu par palīdzības nodrošināšanu bērniem, kuri lieto atkarību izraisošas vielas.

Iezīmējot ziņojuma secinājumus, birojā norāda, ka tas izgaismo valsts ilgstošu praksi nenodrošināt atbilstošu ārstēšanu un rehabilitāciju bērniem un jauniešiem, kuri lieto atkarību izraisošas vielas.

Tāpat tas iezīmē izaicinājumus, ar kādiem praksē saskaras Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD), sniedzot pirmo un bieži vien arī atkārtotu neatliekamo palīdzību apreibinošu vielu pārdozējušam bērnam un jaunietim, kā arī to, cik sarežģīti likumiskajam pārstāvim ir panākt, lai jaunietis ārstētos no atkarību izraisošu vielu lietošanas.

Preses konferencē piedalīsies Tiesībsarga biroja Bērnu tiesību nodaļas vadītāja Laila Grāvere, NMPD direktore Liene Cipule un Rīgas Bērnu, jauniešu un ģimeņu sociālā atbalsta centra direktors Kaspars Jasinkevičs.

Preses konference notiks klātienē plkst.11 Tiesībsarga biroja 4. stāva zālē Baznīcas ielā 25, Rīgā.

Kā vēstīts, Veselības ministrija akceptējusi Tieslietu ministrijas izstrādātu priekšlikumu, kas paredz, ka jaunieši par narkotiku lietošanu vairs netiktu krimināli sodīti. Veselības ministrija to kopā ar citiem priekšlikumiem virzīs izskatīšanai Saeimas komisijā rudenī.

Iepriekš “Jauno vienotību” pārstāvošā Ministru prezidente Evika Siliņa atzina, ka atbalsta ieceri dekriminalizēt narkotiku lietošanu jauniešu vidū. Tāpat ieceri atbalsta valdībā pārstāvētā partija “Progresīvie”, kā arī iekšlietu resors.

Lasiet arī: BNN intervija | Skats no Austrālijas. Latvijas goda konsuls Dēliņš par drošību, sadarbību un valodas kopšanu

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

 
 
Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas