Tonijs Blērs: Mākslīgais intelekts mainīs visu

Bijušais Lielbritānijas premjerministrs Tonijs Blērs (Tony Blair) brīdinājis, ka mākslīgais intelekts aizsāks revolucionāras pārmaiņas, un aicināja politiķus visā pasaulē būt uzmanīgiem, raksta Politico.

Uzstājoties tā dēvētā Četema nama pasākumā Londonā, Blērs sacīja: “Tas, kā jūs izprotat, pārvaldāt un savaldāt šo tehnoloģisko revolūciju, noteiks, kāda būs šis valsts vieta un kāda būs pasaule.”

Blērs vadīja Lielbritānijas valdību no 1997. līdz 2007.gadam, un joprojām ir ietekmīgs leiboristu partijas pārstāvis. Viņš norādīja, ka politikas nākotne nebūs “mazliet lielāki nodokļi, mazliet mazāki nodokļi, mazliet lielāki tēriņi vai mazliet mazāki tēriņi”. Politikas nākotne esot mākslīgā intelekta izprašana un spēja ar to strādāt.

Blērs kopā ar savu kādreizējo konkurentu, bijušo konservatīvās partijas līderi Viljamu Heigu (William Hague) nesen kopīgi uzrakstījis ziņojumu, kurā norādīts, ka

britu valdībai būtu jāatlaiž tās padomnieki mākslīgā intelekta jomā, jo tie nav spējuši turēties līdzi izmaiņām tehnoloģiju jomā.

Lielbritānijas Mākslīgā intelekta padome tika atlaista īsi pēc Blēra ziņojuma publicēšanas, tomēr nav zināms, vai tam bijusi tieša ietekme uz valdības lēmumu.

Domnīcas pasākumā Blērs piekrita, ka nepieciešama aģentūra, kas strādātu ar mākslīgā intelekta regulējumu, un mudināja politiķus labāk izprast jaunās tehnoloģijas: “Dialogam starp valdību un ne vien jomas ekspertiem, bet arī sabiedrību kopumā, ir jābūt piepildītākam un dziļākam.”

Runājot par cerībām saistībā ar Lielbritānijā plānoto samitu par mākslīgā intelekta drošumu, Blērs norādīja, ka cer – politiskā elite sapratīs šī izaicinājuma patiesos apmērus.

Lasiet arī: Vai mākslīgais intelekts var iegūt augstāko izglītību?

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas