Tramps: Putins “droši vien” bijis iesaistīts Navaļnija nāvē

Donalds Tramps (Donald Trump) svētdien, 17.martā, intervijā telekanālam “Fox News”, atbildot uz jautājumu, vai Krievijas prezidents Vladimirs Putins ir atbildīgs par Navaļnija nāvi, sacīja, ka Putins “droši vien” bijis iesaistīts pagājušajā mēnesī mirušā opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija nāvē, ziņo Politico.

“Es nezinu, bet varbūt. Tas ir, iespējams. Es varētu teikt droši vien. Es nezinu,” ASV republikāņu kandidāts uz prezidenta amatu nesaprotami izteicās, piebilstot, ka Navaļnijs bija jauns cilvēks, kuram, statistiski, vēl ilgi bija jādzīvo, “tātad notika kaut kas neparasts”.

Navaļnijs, ievērojama Krievijas opozīcijas figūra, 16.februārī nomira cietumā. Kamēr Eiropas Savienība un ASV tieši apsūdzēja Krieviju Navaļnija nāvē, apsverot iespēju noteikt jaunas sankcijas, Tramps, pašlaik ir līderis republikāņu priekšvēlēšanās, ir ieņēmis maigāku nostāju Putina jautājumā.

Tramps arī ir solījis apturēt palīdzību Ukrainai un risināt sarunas ar Krieviju, izraisot bažas Rietumu sabiedroto vidū.

Intervijas laikā Tramps sacīja, ka cer, ka viņam nebūs jāizvēlas starp to, vai ļaut Putinam “aprīt” Ukrainu, vai ieroču sūtīšanu Kijivai.

“Es ceru, ka tas viss nenonāks līdz tam,” viņš sacīja, vēlreiz apgalvojot, ka karš “nekad nebūtu noticis”, ja viņš būtu bijis prezidents.

Lasiet arī: VIDEO | Putins pārliecinoši uzvar “vēlēšanās” bez nopietnas konkurences

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas