Tramps tomēr apņemas debatēt ar Herisu un grib vēl papildu debates

ASV republikāņu kandidāts uz ASV prezidenta amatu Donalds Tramps (Donald Trump) un demokrātu oponente Kamala Herisa (Kamala Harris) 10.septembrī piedalīsies debatēs telekanālā ABC, tādējādi sarīkojot pirmo abu sāncenšu tikšanos aci pret aci, kas, kā liecina aptaujas, ir ļoti sīva, ceturtdien, 8.augustā, ziņo “Reuters”.

Preses konferencē savā Palmbīčas rezidencē ceturtdien Tramps paziņoja, ka vēlas vēl papildu debates 4.septembrī un 25.septembrī, kas notiks kanālos “Fox” un “NBC”.

Herisa savā ierakstā vietnē “X” norādīja, ka viņa ar nepacietību gaida 10.septembra debates pēc tam, kad Tramps “galu galā apņēmās” [piedalīties].

Pēc priekšvēlēšanu kampaņas pieturas Detroitas apgabalā Herisa pauda gatavību piedalīties vairākās debatēs, bet izslēdza iespēju, ka 4.septembrī varētu notikt “Fox” debates, viņas kampaņai norādot, ka tālākas diskusijas par debatēm ir atkarīgas no Trampa piedalīšanās 10.septembra ABC debatēs, norādot, ka rīkotājtīklam jābūt pieredzei ar nesen notikušajām abu partiju priekšvēlēšanu debatēm.

Tramps bija netieši norādījis, ka atteiksies no 10.septembra ABC debatēm, kas bija plānotas vēl, pirms viceprezidente Herisa nomainīja prezidentu Džo Baidenu (Joe Biden). Šīm debatēm bija jābūt otrajām no divām, par kurām Baidens un Tramps bija vienojušies pēc 27.jūnija CNN debatēm.

Ceturtdien publicētā jaunā “Ipsos” aptauja liecina, ka Herisa palielinājusi savu pārsvaru pār Trampu

ar 42% pret 37%, salīdzinot ar jūlija beigās veikto aptauju, kurā viņa bija vadībā ar 37% pret 34%.

Herisas straujais progress ir piespiedis Trampa komandu koriģēt savu stratēģiju, jo viņa ir mazinājusi Trampa pārsvaru pār demokrātiem un ir veicinājusi līdzekļu vākšanu.

Neraugoties uz to, Tramps ceturtdien uzstāja, ka nav mainījis savu pieeju sacīkstēm, un kritizēja savus sāncenšus Herisu un Volcu kā vājus kandidātus. Viņš arī pauda neapmierinātību par to, ka gaidāmajās vēlēšanās viņš nestāsies pretī Baidenam, netieši norādot, ka Baidens bijis sazvērestības upuris, kuras mērķis bijis viņu izstumt no aprites.

Jautāts par pagājušajā nedēļā izteiktajiem pretrunīgajiem komentāriem, kuri izraisīja plašu nosodījumu un neizpratni ziedotāju un atbalstītāju vidū, ka Herisa, kura ir gan melnā, gan indiete, “pēkšņi kļuvusi par melno”, Tramps atbildēja: “Jums šis jautājums būs jāuzdod viņai, jo viņa ir tā, kas to teica, es to neesmu teicis. … Man tas nav svarīgi. Bet viņai, no viņas viedokļa raugoties, es domāju, ka tas ir ļoti necienīgi pret abiem, patiešām, neatkarīgi no tā, vai indieši vai melnie, es domāju, ka tas ir ļoti necienīgi pret abiem”.

Ceturtdien Tramps arī izsmēja Herisas kampaņas pūļu izmērus, nepatiesi salīdzinot viņa 6.janvāra mītiņu ar Martina Lutera Kinga 1963.gada “Man ir sapnis” runas pūli, vienlaikus kritizējot Herisu par to, ka kopš kampaņas uzsākšanas viņa nav sniegusi interviju presei, nosaucot viņu par “tikko kompetentu” un “pretīgu”, ko viņš bieži izmanto, lai apzīmētu sievietes, kuras viņu kritizē.

Tramps ir sniedzis vairākas intervijas plašsaziņas līdzekļiem, lai gan parasti tās ir bijušas ar draudzīgiem, labēji noskaņotiem medijiem un žurnālistiem.

Lasiet arī: VIDEO | Tramps apsūdz savu sāncensi Herisu par savas rases izmantošanu politiskos nolūkos

Lasiet arī: VIDEO | Kamala Herisa par savu “labo roku” izraugās Timu Volcu un uzsāk kopīgu vēlēšanu kampaņu

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas