Turcija apsūdz ES par neobjektivitāti saistībā ar dalības pieteikumu

Turcijas Ārlietu ministrija paziņoja, ka Eiropas Komisijas (EK) gada ziņojums par Turcijas jau sen “iesprūdušo” dalības pieteikumu Eiropas Savienībā (ES) ir “netaisnīgs un neobjektīvs”, ceturtdien, 9.novembrī, ziņo Reuters.

Turcijas centieni pievienoties ES nekustas ne no vietas jau kopš 2005.gada, kad tika uzsāktas sarunas par dalību ES. Trešdien, 8.novembrī, publicētajā ES izpildinstitūcijas ziņojumā tika kritizēta Turcijas “nopietnā lejupslīde” attiecībā uz demokrātijas standartiem, tiesiskumu, cilvēktiesībām un tiesu neatkarību.

“Mēs kategoriski noraidām nepamatotas prasības un netaisnīgu kritiku,

it īpaši attiecībā uz politiskajiem kritērijiem un Tiesu varas un pamattiesību nodaļu, teikts Turcijas Ārlietu ministrijas paziņojumā.

EK norādījusi, ka Turcija arī cīņā pret terorismu neievēro tiesiskuma, cilvēktiesību un pamatbrīvību principus, kā arī nopietnas bažas joprojām rada uz dzimumu balstīta vardarbība un naida kurināšana pret minoritātēm un LGBT kopienu, teikts ziņojumā.

Savukārt Turcijas ministrija apgalvoja, ka apsūdzības ir netaisnīgas un izgaismo “ES pieejas negodīgumu un acīmredzamos dubultstandartus”, piebilstot, ka pamattiesību jautājumi ir strīdīgi pat ES dalībvalstu vidū, raksta Reuters.

Komisijas ziņojuma mērķis ir informēt par Turcijas progresu ceļā uz atbilstību ES dalības standartiem, taču ziņojums varētu radīt saspīlējumu attiecībās, kas jau tā ir saasinājušās imigrācijas un kara Gazā dēļ.

Lasiet vairāk: EK aicina sākt sarunas par Ukrainas dalību ES

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas