Turpina meklēt tūristu zemūdeni, kas devās uz Titānika vraku; dzirdēti klauvējieni

Glābēji turpina meklēt tūristu zemūdeni Titan, kas pazuda ceļā uz Titānika vraku, un jaunākā informācija liecina, ka uztverti ritmiski “klauvējieni” pārmeklējamajā apgabalā, raksta britu raidorganizācija BBC.

Saskaņā ar ASV krasta apsardzes sniegto informāciju, kanādiešu P-3 lidmašīna uztvērusi trokšņus, ko šobrīd analizē ASV flotes eksperti. Arī operācijas zem ūdens ir pārvietotas, lai ciešāk pārlūkotu trokšņa izcelsmi. Pagaidām meklēšana nav devusi rezultātus, bet tā tiek turpināta.

Saskaņā ar ASV valdības materiāliem,

klauvējieni dzirdēti ar 30 minūšu intervālu otrdienā, 20.jūnijā.

Dažas stundas vēlāk tika izmantots papildus sonārs, un trokšņi joprojām bija dzirdzami.

Saskaņā ar ASV krasta apsardzes informāciju, pieciem uz zemūdenes esošajiem cilvēkiem skābeklis trešdienas rītā vēl ir atlicis apmēram 30 stundām.

Meklēšanas darbiem tiek piesaistīti arvien jauni resursi, un arī palīdzība no privātajām firmām. Glābšanas misija ir sarežģīta, nav iespējama saziņa ar tūristu zemūdeni Titan, un redzamība zem ūdens strauji samazinās, 1000 metru dziļumā pārtopot pilnīgā tumsā. Arī laika apstākļi Atlantijas okeāna apgabalā, kurā tiek meklēta zemūdene, ir nelabvēlīgi.

Šobrīd jau pārmeklēta 19 700 kvadrātkilometrus plaša teritorija.

Krasta apsardzes kapteinis Džeimijs Frederiks (Jamie Frederick) sacīja: “Mūsu komandas strādā visu diennnakti, lai būtu drošas, ka paveikts viss iespējamais, lai atrastu Titan un pazudušos cilvēkus.”

Uz Titan atrodas britu uzņēmēji Hamišs Hārdings (Hamish Harding) un Šazada Davods (Shahzada Dawood) ar dēlu Suleimanu, franču pētnieks Pols Henrijs Nargolē (Paul-Henry Nargeolet) un OceanGate izpilddirektors Stoktons Rašs (Stockton Rush). Zemūdene ir noslēgta no ārpuses, kas nozīmē, ka saviem spēkiem tikt no tās ārā nav iespējams.

Meklēšanā, kas tiek vadīta no Bostonas, iesaistīti ASV un Kanādas valdības un armijas spēki, un palūdzību sniedz arī daudzi privātie uzņēmumi.

Kapteinis Frederiks norādīja, ka lielas pūles tiek pieliktas, lai nogādātu aprīkojumu meklēšanas vietā.

Ceļā uz to ir arī Kanādas krasta apsardzes kuģi un Kanādas Karaliskā flote, kuras kuģis aprīkots ar sešām personām paredzētu dekompresijas kameru. Ja tiks atrasta zemūdene, kamera būs nepieciešama, lai ārstētu vai novērstu dekompresijas slimību, kas rodas, kad nirēji tiek pakļauti straujām apkārtējās vides spiediena izmaiņām.

Francija novirzījusi meklēšanai kuģi, kas aprīkots ar zemūdens robotu un attālināti vadāmu peldlīdzekli ar kameru, kas pēta pēdējo zināmo zemūdenes atrašanās vietu.

Lasiet arī: Glābēji meklē ceļā uz Titānika vraku pazudušo tūristu zemūdeni

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas