Ukrainā kopš kara sākuma 30 vīrieši gājuši bojā, nelegāli šķērsojot robežu, lai izvairītos no iesaukšanas armijā

Ukrainas robežsardzes preses pārstāvis Andrijs Demčenko pirmdien, 29.aprīlī, pavēstīja, ka aptuveni 30 ukraiņu vīrieši ir gājuši bojā, mēģinot nelegāli šķērsot Ukrainas robežas, izvairoties no iesaistīšanās karā pret Krieviju, kas sākās 2022.gadā, atsaucoties uz ziņu aģentūras “Ukrinform” ziņoto, vēsta Reuters.

Ar dažiem izņēmumiem Ukrainas vīriešiem vecumā no 18 līdz 60 gadiem nav atļauts izbraukt no valsts, jo saskaņā ar kara likumu Ukrainā viņi var tikt mobilizēti.

“Daži zaudēja dzīvību, mēģinot šķērsot kalnu upi vai šķērsojot kalnus,”

tika citēts Andrejs Demčenko.

Kā ziņo Valsts robežsardzes dienests, mēģinot šķērsot Tisas upi uz Ukrainas robežas ar Rumāniju, ir gājuši bojā 24 vīrieši.

Demčenko sacīja, ka kopš kara sākuma robežsargi ir atklājuši aptuveni 450 noziedzīgus grupējumus, kas ir mēģinājuši nelikumīgi pārvest cilvēkus pāri robežai.

“Mēģinājumi nelegāli šķērsot robežu notiek katru dienu,” sacīja Demčenko. “Lielākā daļa no šiem mēģinājumiem notiek ārpus robežkontroles punktiem uz robežas ar Moldovu un Rumāniju. Lielākais viltotu dokumentu skaits ir reģistrēts uz robežas ar Poliju.”

Aprīļa sākumā Demčenko sacīja Ukrainas valsts raidorganizācijai, ka

katru dienu tiek apturēti vidēji desmit vīrieši, kas mēģina nelegāli pamest Ukrainu.

Pagājušajā nedēļā Ukraina līdz 18.maijam apturēja konsulāro pakalpojumu sniegšanu militāra vecuma vīriešiem, kritizējot ukraiņus ārzemēs, kuri, pēc Ukrainas teiktā, cer saņemt palīdzību no valsts, nepalīdzot tai cīnīties par izdzīvošanu karā pret Krieviju.

Saskaņā ar BBC novembrī publicēto ziņojumu, pamatojoties uz datiem, kas iegūti, izmantojot Rumānijas, Moldovas, Polijas, Ungārijas un Slovākijas nelegālo robežšķērsošanas datus, kopš kara sākuma no Ukrainas ir aizbēguši gandrīz 20 000 vīriešu, lai izvairītos no iesaukšanas armijā.

Lasiet arī: Ukrainas armijas komandieris: Situācija frontē ir pasliktinājusies

Lasiet arī: Polija gatava palīdzēt Ukrainai atgriezt militārā vecuma vīriešus valstī

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas