Ukraina saka, ka sadarbojas ar ES, lai nākotnē novērstu robežu bloķēšanu

Otrdien, 16.janvārī, Polijai un Ukrainai izdevās atbloķēt sauszemes robežu, Ukrainas infrastruktūras ministra vietniekam Serhijs Derkačs trešdien paziņojot, ka Kijiva un Brisele tagad izstrādā drošības pasākumus, lai nākotnē nebūtu iespējams bloķēt Ukrainas un Eiropas Savienības (ES) sauszemes robežas, ziņo Reuters.

Polijas kravas autopārvadātāji, kas kopš novembra bija bloķējuši robežšķērsošanas punktus ar Ukrainu, pēc vienošanās parakstīšanas ar valdību pārtrauks savu protestu līdz 1.martam.

“Mums ir ļoti svarīgi, lai robežas funkcionētu, līgumam ir jādarbojas un robežām ir jābūt brīvām, īpaši karastāvokļa laikā,” citējot Derkaču, raksta Reuters.

Derkačs sacīja, ka Ukraina sadarbojas ar katru ES valsti, lai izstrādātu robežšķērsošanas vietu attīstības plānu,

palielinot to skaitu, kapacitāti un aktivizējot dažādus eksporta un importa maršrutus, lai mazinātu risku, ka nākotnē varētu atsākties robežu bloķēšana.

Polijas autopārvadātāji protestēja pret, viņuprāt, negodīgu konkurenci, ko rada Ukrainas autopārvadātāji, pieprasot, lai ES atjaunotu sistēmu, saskaņā, ar kuru Ukrainas kompānijām ir nepieciešamas atļaujas, lai darbotos ES, un, lai Eiropas autopārvadātāji, kas iebrauc Ukrainā, saņemtu tādas pat atļaujas.

Jaunākā vienošanās ietver Polijas un Ukrainas kopīgi izstrādāto risinājumu uzraudzību, diskusijas ar ES par tās līgumu ar Ukrainu un sarunas ar Eiropas Komisiju par finansiālu atbalstu Polijas kravas pārvadātājiem.

Turklāt vienošanās paredz pastiprināt pārbaudes uz ceļiem, lai nepieļautu, ka Ukrainas autopārvadātāji piedāvā pakalpojumus, kas nav paredzēti nolīgumā, raksta Reuters.

Lasiet arī: Polijas autopārvadātāji protestējot bloķēs Ukrainas robežšķērsošanas punktus

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas