Ukrainas prezidents Zelenskis atzinīgi vērtē diasporas atbalstu un ierosina ieviest dubultpilsonību

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis pirmdien, 22.janvārī, izteica pateicību ukraiņiem ārvalstīs par atbalstu Krievijas iebrukuma laikā, ierosinot grozījumus konstitūcijā, lai atļautu dubultpilsonību, jo, pašlaik Ukrainas konstitūcija nepiešķir Ukrainas pilsoņiem tiesības uz dubultpilsonību, tādējādi liedzot miljoniem ārvalstīs dzīvojošo ukraiņu iegūt Ukrainas pasi, ziņo Reuters.

Prezidents Volodimirs Zelenskis visaptverošo likumdošanas grozījumu likumprojektu Augstākajai Padomei (Verkhovna Rada) iesniedza simboliskajā Ukrainas Vienotības dienā, pieminot 1919.gada Ukrainas austrumu un rietumu daļas apvienošanos.

“Tas ļaus visiem etniskajiem ukraiņiem un viņu pēctečiem no visas pasaules iegūt mūsu pilsonību.

Protams, izņemot agresorvalsts [Krievijas] pilsoņi,” sacīja Zelenskis.

Zelenskis ir bieži uzsvēris nepieciešamību pēc vienotības, Krievijas karam Ukrainā ieilgstot, Kijivai esot lielā mērā atkarīgai no ārvalstu militārās un finansiālās palīdzības.

Izsakot pateicību diasporai, tostarp tiem, kas iesaistījušies cīņā par Ukrainu, prezidents Zelenskis sacīja, ka vārdiem “es esmu ukrainis” ir simboliska nozīme, un uzslavēja Ukrainas tautas izturību.

Lai ierosinātu izmaiņas konstitūcijā, ir nepieciešams parlamenta apstiprinājums, un šis process var ilgt aptuveni gadu, kā arī nepieciešama Konstitucionālās tiesas atļauja, raksta Reuters.

Lasiet arī: Krievijas pilnvarotās personas apgalvo, ka Ukrainas uzbrukumā Doneckas pilsētai nogalināti 27 cilvēki

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas