Vācija slēdz četrus no pieciem Krievijas konsulātiem

Vācija nolēmusi atcelt darbības atļaujas četriem no pieciem valstī esošajiem Krievijas konsulātiem, tā atbildot uz Maskavas lēmumu samazināt vācu diplomātu skaitu Krievijā, raksta Politico.

Maskavai lūgts pienācīgi sagatavoties četru tās ģenerālkonsulātu slēgšanai Vācijā līdz 2023.gada 31.decembrim. Vācijas Ārlietu ministrija norādījusi, ka tas nepieciešams, lai īstenotu strukturālo un personālsastāva paritātes principu starp abām valstīm.

Kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā Berlīne un Maskava atkārtoti izraidījušas viena otras diplomātus. Vācijas lēmums krievu diplomātiem tika paziņots trešdien, 31.maijā.

Darbību turpinās viens ģenerālkonsulāts un vēstniecība.

Sestdien, 27.maijā, tika ziņots, ka vairākiem Vācijas diplomātiem būs jāpamet Krievija, un Maskava noteikusi Vācijas ārvalstu misiju un citu Vācijas organizāciju personālsastāva griestus. Sākot ar 1.jūnija, Krievijā drīkst atrasties ne vairāk kā 350 vācu diplomāti. Vācijas Ārlietu ministrijas pārstāvis skaidroja, ka līdz ar to personāla skaits ir nepietiekams, lai nodrošinātu konsulāro atbalstu. Trijos Vācijas ģenerālkonsulātos Krievijā sniegto pakalpojumu skaits ir ierobežots, un novembrī tie darbu pārtrauks. Darbu turpinās Vācijas vēstniecība Maskavā un ģenerālkonsulāts Sanktpēterburgā.

Ārlietu ministrija norādījusi, ka Maskava ir spērusi soļus situācijas saasināšanai, un ministrijas pārstāvis sacīja, ka šis nepamatotais solis liek Vācijas valdībai ievērojami samazināt savu klātbūtni Krievijā dažādās jomās.

Lasiet arī: Igaunija izraida Krievijas vēstniecības darbinieku

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas