Valdība atbalsta Latvijas pievienošanos Skolu ēdināšanas koalīcijai

Valdība atbalstījusi Latvijas pievienošanos Skolu ēdināšanas koalīcijai, informē Zemkopības ministrijā (ZM). 

ZM ceturtdien, 13.jūlijā iepazīstināja valdību ar informatīvo ziņojumu par Latvijas pievienošanos Skolu ēdināšanas koalīcijai.

Valdības ieskatā pievienošanās ļaus iegūt citu valstu pieredzi par veselīgas un uzturvielām bagātas skolēnu ēdināšanas programmas izveidi un praktiski ieviešanu. 

Arī ZM norāda, ka Latvijas pievienošanās Skolu ēdināšanas koalīcijai nodrošinās efektīvāku informācijas apmaiņu ar citām valstīm un organizācijām par jautājumiem skolēnu ēdināšanās jautājumiem, piemēram, vietējo pārtikas ražojumu iekļaušanu ēdināšanā mācību iestādēs, ilgtspējīgas pārtikas ķēdes funkcionēšanu kā arī skolēnu izglītības satura sasaisti ar ilgtspējīgu un veselīgu uzturu. 

Zemkopības ministrs Didzis Šmits (AS) atzīmē, ka ēdināšana skolās ir plašs jautājums, kas sevī ietver ne tikai vietējās pārtikas produktu nodrošinājumu skolēniem, bet arī rūpes par skolu jaunatnes veselību un veselīgu ēšanas paradumu veidošanu. 

“Vienlaikus Latvijai būs iespēja iepazīt un pārņemt citu valstu pozitīvo pieredzi skolēnu ēdināšanā,” pauž Šmits. 

Skolu ēdināšanas koalīcijas dalībvalstīm ir jāizstrādā dokuments, kurā izklāstīts, kādus pasākumus valsts apņemas īstenot, lai sasniegtu koalīcijas mērķus. 

Dokumenta sagatavošana ir valstu pašiniciatīva un koalīcijas dalībvalstis pašas izlemj, kādu saturu un īstenošanas pamatprincipus iekļaut tajā. Piedalīšanās koalīcijā neparedz ne finanšu, ne juridiskas, ne arī cita veida saistības.

Šobrīd Skolu ēdināšanas koalīcijā ietilpst vairāk nekā 65 valstis, Eiropas Savienība,  Āfrikas Savienība, kā arī vairākas starptautiskās organizācijas – Pārtikas un lauksaimniecības organizācija (FAO), Starptautiskais lauksaimniecības attīstības fonds (IFAD), Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un kultūras organizācija (UNESCO), Starptautiskais Bērnu fonds (UNICEF), Apvienoto Nāciju Pastāvīgā uztura komiteja (UN Nutrition), Pasaules Pārtikas programma (WFP), Pasaules veselības organizācija (WHO) un citas.

Lasiet arī: Rīgas vidusskolās brīvajās vietās tomēr uzņems skolēnus arī ar zemāku vērtējumu eksāmenos

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas