Valdībā ZZS prioritātes būtu drošība, reģionu attīstība un iedzīvotāju sociālā aizsardzība

Valdības izveidošanas gadījumā ar Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) līdzdalību politiskā spēka prioritātes būs drošība, reģionu vienmērīga attīstība, lauksaimniecība, iedzīvotāju sociālā aizsardzība un birokrātijas mazināšana, aģentūrai LETA sacīja Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valdes priekšsēdētājs, Saeimas sekretārs un deputāts Armands Krauze.

ZZS politiķis akcentēja, ka partiju apvienība iestājas par to, lai Latvijā tiktu domāts ne tikai par lielajām pilsētām, bet arī par ciemu un pagastu iedzīvotāju interesēm, lai Latvijā būtu policentriska jeb vienmērīga attīstība valsts visos reģionos.

Tāpat ir jāatbalsta lauksaimniecība, lauksaimniecības ražošana, lai Latvijā nevis kaimiņvalstīs veidojas produkti ar pievienoto vērtību.

Kā piemēru politiķis minēja, ka pašlaik daļa piena tiek vesta uz pārstrādi Igaunijā un Lietuvā, lai gan šim procesam būtu jānotiek pie mums pašiem. Līdzīgi arī citās ekonomikas jomās jākoncentrējas uz augstas pievienotās vērtības produktu veidošanu, norādīja Krauze.

Pati svarīgākā lieta ir valsts drošība, kā arī uzdevums risināt problēmas ar elektroenerģijas un siltuma tarifu pieaugumu, kas var radīt būtiskas negatīvas sociālas sekas, pauda ZZS politiķis.

Deputāts arī akcentēja nepieciešamību mazināt birokrātisko slogu, lai pārtrauktu uzņēmējus traucēt ar nepamatotām kontrolēšanu.

Vaicāts, vai jaunajai valdībai izdotos vienoties par vidusskolu skaita samazināšanu izglītības kvalitātes vārdā, Krauze uzsvēra, ka risinājuma atslēga ir šo jautājumu izrunāšana ar pašām pašvaldībām un vietējiem iedzīvotājiem.

Krauze norādīja, ka ZZS, Progresīvie un Jaunā vienotība vasaras laikā ir strādājuši, ieliekot pamatus topošās valdības programmai. ZZS atbalsta plašāku koalīcijai, reizē arī pārējām partijām nevajadzētu koncentrēties par amatiem.

Zaļo un zemnieku savienība atbalsta, ka valdībā ir pārstāvētas pēc iespējas plašākas vēlētāju intereses, tāpēc arī partiju nebaidās no lielāka partiju skaita Ministru kabinetā un līdz ar to no mazāka skaita ministriju pašiem ZZS, skaidroja Krauze.

Kā ziņots, ZZS valdes priekšsēdētājs jau iepriekš paudis, ka partiju apvienība atbalsta plašu jauno koalīciju, kurā būtu pārstāvētas visas piecas partijas – JV, ZZS, Progresīvie, AS un NA.

Kā ziņots, premjers Krišjānis Kariņš (JV) ceturtdien iesniedzis Valsts prezidentam Edgaram Rinkēvičam demisijas rakstu, līdz ar to oficiāli kritusi Latvijas vēsturē trešā īsākā valdība, kuru gan vadījis otrais ilglaicīgākais premjers.

Rinkēvičs nākamnedēļ uz konsultācijām aicina visas Saeimā pārstāvētās politiskās partijas.

Konsultācijās tiks pārrunāts jaunas koalīcijas veidošanas process un Valsts prezidents noskaidros politisko spēku viedokļus par vēlamo koalīcijas modeli, iespējamajiem Ministru prezidenta amata kandidātiem, kā arī redzējumu par valdībai veicamajiem ilgtermiņa un neatliekamajiem darbiem.

Lasiet arī: NA nav jāstiprina iespējamā JV, ZZS un Progresīvo valdība, saka Dzintars
Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas