Vestminsteras abatijā notiek atvadīšanās no karalienes Elizabetes II

Vestminsteras abatijā, Londonā, pirmdien, 19.septembrī, plkst.11 pēc vietēja laika norisinājās karalienes Elizabetes II bēru ceremonija, vēsta britu laikraksts The Guardian.

Karalis Čārlzs III un karaliskās ģimenes pārstāvji pavadīja zārku līdz Vestminsteras abatijai.

Ar karalisko karogu apklāto karalienes zārku, kas bija novietots uz īpaša katafalka, pavadīja 142 birtu jūrnieki, kā arī aptuveni 200 dūdinieki un bundzinieki no Skotijas un Īrijas.

Līdz ar karalienes zārka ienešanu abatijā, koris sāka dziedāt rindas no Atklāsmes grāmatas, pēc Viljama Krofta (William Croft) sacerētas mūzikas, kas kopš 18.gadsimta sākuma tiek izmantota visās valsts bēru ceremonijās.

Kenterberijas arhibīskaps Džastins Velbijs (Justin Welbey) vadīja aizlūgumu un savā sprediķī sacīja: «Karaliene savā 21.dzimšanas dienas raidījumā apsolīja, ka visa viņas dzīve būs veltīta kalpošanai tautai un Sadraudzības valstīm. Reti kad šāds solījums ir tik labi pildīts……Kalpošana dzīvē, cerība nāvē. Visi, kas seko karalienes piemēram un ir ticībā Dievam iedvesmoti, kopā ar viņu var teikt: Mēs atkal satiksimies.»

Dievkalpojuma laikā karalis Čārlzs III ar sievu Kamillu, karalieni konsorti, princesi Annu un viņas vīru Timotiju Laurencu (Timothy Laurence), sēdēja pirmajā rindā blakus zārkam. Savukārt otrajā rindā aiz karaļa sēdēja Princis Harijs, Saseksas hercogiene Megana un princese Beatrise.

Pēc aizlūguma tika ieturēts divu minūšu klusuma brīdis.

Pēc ceremonijas Vestminsteras abatijā zārks tiks ievietots katafalkā un dosies ceļā uz Vindzoras pili, kur Svētā Džordža kapelā tiks guldīta karaliene.

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas