VIDEO | Itālijā uz laiku slēgta Palermo lidosta; vētras prasījušas divus upurus

Itālijas salā Sicīlijā uz dažām stundām meža ugunsgrēku dēļ tika slēgta Palermo lidosta, un ekstrēmie laika apstākļi turpina postīt valsti, raksta ziņu aģentūra Reuters.

Pulksten deviņos otrdienas, 25.jūlija, rītā Palermo lidosta ziņoja, ka uz laiku tiks izpildīti tikai atsevišķi izejošie reisi. Vēlāk gan lidostā veiksmīgi nosēdās ienākošais reiss no Turīnas Ziemeļitālijā.

Lidosta tika slēgta, kamēr ugunsdzēsēji netālu no tās centās savaldīt plašu ugunsgrēku, kas izjaucis arī dzelzceļa satiksmi un pārvietošanos pa ceļiem. Īslaicīgā lidostas slēgšana ir vēl viens piliens Sicīlijas neveiksmēs tūrismas sezonas aizņemtākajā mirklī. Salas galvenā lidosta Katānijā pagājušajā nedēļa bija slēgta, jo termināļa ēkā izcēlās ugunsgrēks, un uzņēma tikai dažus reisus.

Dienvideiropu ir skāris nākamais karstuma vilnis, un svelmainā gaisa temperatūra paaugstina ugunsbīstamību, un nodara kaitējumu cilvēku veselībai, pat apdraudot dzīvības.

Dažviet Sicīlijas austrumu daļā temperatūra 24.jūlijā sasniedza 47,6 grādus pēc Celsija.

25.jūlijā Itālija 16 pilsētās izsludināja sarkano brīdinājumu. To vidū ir arī Palermo un Katānija, kuru iedzīvotāji pēdējās dienās regulāri saskaras ar elektrības un ūdens padeves pārrāvumiem, ko amatpersonas daļēji saista ar karstuma vilni.

Tikmēr Milānā vētra naktī norāvusi jumtus un izgāzusi kokus, bloķējot ceļus un traucējot satiksmi. Itālijas ziemeļu daļas provincēs krītoši koki nogalinājušu divas sievietes. Milānas mērs Džusepe Sala (Giuseppe Sala) sociālajos tīklos rakstīja: “Es savā dzīvē esmu piedzīvojis 65 vasaras… Tas, ko redzu tagad, nav normāli, mēs vairs nevaram to noliegt, klimata pārmaiņas maina mūsu dzīves.”

Lasiet arī: No Grieķijas salām evakuē tūristus

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas