VIDEO| Krievijas iedzīvotāji: Prigožins bija īsts patriots un tautas varonis

Maskavā cilvēki turpina nolikt ziedus pie algotņu grupējuma Vagner vadītājam Jevgeņijam Prigožinam un citiem bojā gājušajiem vagneriešiem veltītā memoriāla, vēsta medijs Deutch Welle.

Pie memoriāla sastaptie cilvēki izdevumam pauda, ka, viņuprāt, “Prigožins ir varonis” un “uzvarētājs”.

“Jevgēņijs Viktorovičs ir īsts Krievijas patriots un varonis. Tas ir ļoti liels zaudējums [Krievijas tautai],” medijam atzina kāda maskaviete.

Savukārt kāds cits Maskavas iedzīvotājs pauda, ka “jāatceras, cik daudz “laba” Prigožins un vāgnerieši ir izdarījuši Krievijai un pasaulei”.

Daži no izdevuma uzrunātajiem sērotājiem pat apraudājās, runājot par “Prigožina sasniegumiem un ieguldījumiem Krievijas nākotnē”.

BNN jau vēstīja, ka 23. augustā avarēja Prigožina privātā lidmašīna Embraer Legacy 600, kurā atradies algotņu grupējuma Vagner līderis Jevgēņijs Prigožins un deviņi citi cilvēki. Pēc aviokatastrofā atrasto līķu DNS analīzēm ir apstiprināta Prigožina nāve, tā, atsaucoties uz Krievijas amatpersonu teikto, ziņo BBC.

Starp upuriem esot vairāki augstu stāvoši darbinieki Prigožina izveidotajā algotņu grupējumā Vagner, kas iesaistīts militārajās operācijās Ukrainā, Sīrijā un Āfrikā.

Avārija notika divus mēnešus pēc tam, kad Prigožins vadīja sacelšanos pret Krievijas bruņotajiem spēkiem. Vladimirs Putins šo sacelšanos aprakstīja kā “dunci mugurā”. Pēc avārijas tika izteikti viedokļi par to, kas varētu būt avārijas iemesls. Vispopulārākā versija – Putins esot pielicis savu pirkstu.

Kremlis noliedzis savu vainu katastrofā.

Lasiet arī: Maskava apstiprina grupējuma Vagner līdera Prigožina nāvi

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas