VIDEO | Krievijas raķešu triecienā Ukrainas Kramatorskas pilsētā nogalināts viens, ievainoti divi žurnālisti

Aģentūras “Reuters” komandas loceklis Raiens Evanss (Ryan Evans), kurš strādāja par aģentūras padomnieku drošības jautājumos, tika nogalināts pēc tam, kad Krievijas raidīta raķete trāpīja viesnīcai “Sapphire” Ukrainas austrumu pilsētā Kramatorskā. kura atrodas Ukrainas kontrolē, bet netālu no frontes līnijas, kur viņš bija apmeties sešu cilvēku komandas sastāvā, kā arī tika ievainoti divi citi “Reuters” žurnālisti, svētdien, 25.augustā, paziņoja ziņu aģentūra “Reuters”.

Cietušie žurnālisti ir Ukrainas, ASV un Lielbritānijas pilsoņi.

Ievainotie aģentūras žurnālisti ārstējās slimnīcā; viens no viņiem ir nopietni ievainots, pārējie trīs ir apzināti un nav cietuši, norādīja aģentūra.

Evanss, bijušais britu karavīrs, strādāja aģentūrā kopš 2022.gada un konsultēja tās žurnālistus par drošību visā pasaulē, tostarp Ukrainā, Izraēlā un Parīzes olimpiskajās spēlēs. Viņam bija 38 gadi.

“Izsakām visdziļāko līdzjūtību un domas Raiena ģimenei un tuviniekiem. Raiens ir palīdzējis daudziem mūsu žurnālistiem atspoguļot notikumus visā pasaulē; mums viņa ļoti pietrūks,” paziņoja aģentūra.

Prezidents Volodimirs Zelenskis paziņoja, ka viesnīcai trāpījusi Krievijas raķete “Iskander” – ballistiskā raķete, kas var notriekt mērķi līdz pat 500 km attālumā.

“Krievijas “Iskander” iznīcināja parastu pilsētas viesnīcu,” viņš sacīja savā svētdienas vakara uzrunā, piebilstot, ka trieciens bija “absolūti apzināts, pārdomāts … izsaku līdzjūtību ģimenei un draugiem.”

“Tas ir Krievijas ikdienišķais terors, kas turpinās,” viņš sacīja.

 

Viesnīca tika “iznīcināta” sestdien plkst. 22.35 pēc vietējā laika, “iespējams, ar raķeti Iskander-M”, iepriekš “Telegram” ierakstā paziņoja Doneckas apgabala prokuratūra. Prokuratūra ir sākusi pirmstiesas izmeklēšanu, tā norādīja.

Aģentūrai “Reuters” neizdevās neatkarīgi pārbaudīt, vai raķeti izšāva Krievija vai tas bija apzināts trieciens, Krievijas Aizsardzības ministrijai neatbildot uz lūgumu sniegt komentārus.

Lasiet arī: Krievija pauž iebildumus pret amerikāņu žurnālistu darbu Kurskā

Lasiet arī: Nedēļa Lietuvā | Viļņa pārdēvēs padomju rakstnieku vārdā nosauktās ielas; Vācijas “Commerzbank” atvērs filiāli Lietuvā

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas