VIDEO | Maskavā apbedīs Alekseju Navaļniju, neskaidrības un stingras drošības gaisotnē

Krievijas opozīcijas politiķis Aleksejs Navaļnijs piektdien, 1.martā, Maskavā tiks apglabāts stingru drošības pasākumu apstākļos, kas liek bažīties par policijas represijām, divas nedēļas pēc tam, kad viņš 47 gadu vecumā pēkšņi nomira Arktikas soda izciešanas kolonijā, ziņo Reuters

Tiek ziņots, ka bēru norises vietā tiek izvietotas policijas automašīnas un kārtības sargi. Tikmēr cilvēki pulcējas pie baznīcas, lai atvadītos no Navaļnija.

Navaļnija sabiedrotie ir apsūdzējuši prezidentu Vladimiru Putinu par viņa slepkavības pasūtīšanu, taču Kremlis ir noliedzis valsts līdzdalību Navaļnija nāvē. Navaļnija nāves apliecībā – saskaņā ar sabiedroto informāciju – teikts, ka viņš miris dabiskā nāvē.

Bēru dievkalpojums notiks plkst. 14.00 pēc Maskavas laika

(plkst. 13.00 pēc Latvijas laika) Dievmātes ikonas baznīcā Marjino rajonā Maskavā. Pēc tam plkst. 16.00 (plkst. 15.00 pēc Latvijas laika) Navaļnijs tiks apglabāts Borisovas kapsētā.

Navaļnija preses pārstāve Kira Jarmiša vietnē “X” aicināja pieslēgties bēru translācijai tiešsaistē “Youtube” tos, kuri nevar ierasties uz bērēm.

Jau piektdienas rītā pie baznīcas, kas bija norobežota ar metāla barjerām, bija pastiprināta apsardze, un tās tuvumā stāvēja vairāki desmiti policijas automašīnu.

Navaļnija sieva Jūlija sacīja, ka nav pārliecināta, vai pašas bēres noritēs mierīgi un vai policija arestēs to apmeklētājus. Viņa pati nav Krievijā.

Paredzams, ka viņa bēres apmeklēs Navaļnija māte Ludmila, taču nav skaidrs, kam vēl būs atļauts ierasties baznīcā uz dievkalpojumu.

Tiesību aizstāvju grupa ir ieteikusi tiem, kas vēlas piedalīties atvadu ceremonijā, ņemt līdzi pases un nelielas ūdens pudeles, kā arī teica, lai viņi pieraksta informāciju par advokātiem, kuri var viņiem palīdzēt gadījumā, ja viņi tiks aizturēti un mobilais signāls šajā teritorijā tiks atslēgts.

Spriežot pēc iepriekšējiem Navaļnija atbalstītāju pulcēšanās gadījumiem, visticamāk, būs liela policijas klātbūtne, un varasiestādes pārtrauks visu, ko tās uzskatīs par līdzīgu politiskai demonstrācijai saskaņā ar protestu likumiem.

Lasiet arī: Jūlija Navaļnaja: Ja vēlaties sakaut Putinu, cīnieties ar viņa noziedznieku bandu

Lasiet arī: Navaļnija bēres notiks piektdien Maskavā

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas