VIDEO | Masu apšaudē Kanzassitijas “Chiefs” uzvaras svinībās nogalināts vismaz viens cilvēks, 21 ievainots

Kanzassitijā, Misūri štatā, netālu no Nacionālās amerikāņu futbola līgas (NFL) čempionu “Chiefs” Superkausa uzvaras izcīņas svinībām izcēlās apšaude, nogalinot vismaz vienu cilvēku un 21 ievainojot, policijas priekšniecei ceturtdien, 15.februārī, paziņojot, ka saistībā ar nāvējošo masu apšaudi tikuši aizturēti trīs cilvēki, ziņo Reuters.

Uzvaras gājiena beigās pie garāžas pie Kanzassitijas stacijas atskanēja šāvieni. Sociālajos plašsaziņas līdzekļos publicētajos videomateriālos bija redzams haoss pie stacijas, kur policisti formās steidzās uz ēku, bet apkārtējie cilvēki metās bēgt.

Kanzassitijas policijas priekšniece Steisija Greivsa (Stacy Graves) paziņojusi, ka izmeklētājiem nav zināms vardarbības motīvs.

Viņa sacīja, ka cietuši vismaz 22 cilvēki, tostarp bērni vecumā no sešiem gadiem. Piecpadsmit cietušie guva dzīvībai bīstamus ievainojumus, ziņojis ugunsdzēsības dienesta priekšnieks.

Nogalinātā persona identificēta, kā vietējās radiostacijas dīdžejs un raidījumu vadītāja Liza Lopesa (Lisa Lopez).

Bērnu slimnīcā tikusi sniegta palīdzība 12 cilvēkiem, no kuriem 11 bijuši bērni vecumā no sešiem līdz 15 gadiem. Deviņi no 12 pacientiem bija ievainoti šāvienos, sacīja slimnīcas pārstāvis.

Greivsa sacījusi, ka viņai ir zināms, ka daži fani ir piedalījušies, iespējams, vismaz viena aizdomās turamā notveršanā, un izmeklētāji pārbaudot incidenta video.

Parādes dalībnieks Pols Kontrerass (Paul Contreras) pastāstīja, ka viņš un citi līdzjutēji šaušanā iesaistīto vīrieti notvēruši. Viņš pastāstīja, ka persona, notveršanas laikā, nometusi ieroci. Viņš aprakstīja haotisku ainu, kurā gājiena dalībnieki cīnījās ar šo personu. “Viņš visu laiku centās piecelties un aizbēgt,” sacīja Pols, piebilstot, ka policija ieradusies dažu minūšu laikā.

Kanzassitijas mērs Kvintons Lūkass (Quinton Lucas) sacīja, ka ASV ieroču izplatības dēļ ir grūti nodrošināt pilnīgu drošību jebkuram publiskajam pasākumam, pat ja patrulē vairāki simti policijas darbinieku.

Mītiņā un parādē, kas notika pirms apšaudes, piedalījās aptuveni 800 tiesībsargājošo iestāžu darbinieku.

Lasiet arī: VIDEO | Baidena kampaņa pievienojas “TikTok”, lai uzrunātu jaunos vēlētājus

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas