VIDEO | No dzelmes izcelts saspiestais Titan un iespējamās mirstīgās atliekas

ASV Krasta apsardze informējusi, ka no ūdens izceltas iespējamās kāda komandas locekļa mirstīgās atliekas un tūristu zemūdenes Titan atlūzas, raksta ziņu aģentūra Reuters.

Trešdien, 28.jūnijā, no okeāna dzelmes izceltas saspiestās tūristu zemūdenes Titan atlūzas, kā arī kāda komandas locekļa mirstīgās atliekas. Kanādas kuģis Horizon Arctic atradumus nogādājis Sendžona ostā 650 kilometrus no negadījuma vietas. Plānots, ka ASV Krasta apsardzes kuteris nogādās pierādījumus uz ASV ostu, kur tiks veikta to analīze un izpēte. Sasaukta izmeklēšanas padome, lai veiktu Titan bojāejas apstākļu noskaidrošanu.

ASV tiesu medicīnas eksperti veiks “oficiālu atgūto mirstīgo atlieku, kas ar vislielāko rūpību atgūtas no zemūdenes atlūzām, izpēti”. Netiek precizēts, kas ir iegūts negadījuma vietā.

Mediju videomateriālos redzams, kā ostā no Horizon Arctic klāja tiek noceltas vairākas Titan daļas.

Sagaidāms, ka atlūzu izpēte varētu sniegt vairāk skaidrības par katastrofālās implozijas iemesliem.

Tā 18.jūnijā iznīcināja nelielo tūristu zemūdeni, un bojā gāja piecas personas, kas bija nolaidušās aplūkot Titānika vraku Atlantijas okeāna ziemeļos.

Kanādas Transporta drošības padome (TSB), kas veic atsevišķu izmeklēšanu, ziņojusi, ka izmeklētāji pabeiguši sākotnējās intervijas ar Titan bāzes kuģa Polar Prince apkalpi, un konfiscējuši kuģa brauciena datu ierakstus. TSB arī norādīja, ka pirms nodošanas ASV varas iestādēm “caurskatījusi, dokumentējusi un sakārtojusi” visus negadījuma vietā iegūtos materiālus.

Tūristu zemūdene zaudēja kontaktu ar bāzes kuģi Polar Prince 18.jūnijā, pēc vienu stundu un 45 minūtes ilga brauciena,

un četras dienas vēlāk peldlīdzekļa atlūzas tika atrastas nepilnu puskilometru no Titānika vraka priekšgala. Dziļjūras tālvadības zemūdenes atklājums noslēdza starptautisko meklēšanas operāciju.

Notikušais raisījis jautājumus par šādu ceļojumu kontroli, kā arī par brauciena organizētāja OceanGate lēmumu sertifikācijai izvēlēties trešo pusi. Uz Titan klāja bojā gāja arī OceanGate izpilddirektors Stoktons Rašs (Stockton Rush), kurš personīgi piedalījies katrā sava uzņēmuma braucienā uz Titānika vraku.

Lasiet arī: Titan meklējumi noslēgušies ar traģiskām ziņām; jomas zinātāji izsaka pieņēmumus

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas