VIDEO | Pēc “Hamās” uzbrukuma Telavivai Izraēlas trieciens skar Rafahas rajonu

Saskaņā ar “Hamās” vadītās Gazas veselības ministrijas sniegto informāciju sprādzienā Rafahas bēgļu nometnē ir nogalināti vai ievainoti vairāki desmiti cilvēku, savukārt Izraēlas Aizsardzības spēki (IDF) paziņoja, ka viņu mērķis bijis divi augsta ranga “Hamās” līderi kādā kompleksā netālu, un izskatīs ziņojumus par to, ka uguns izplatījusies uz bēgļu nometnēm, izraisot civiliedzīvotāju upurus, pirmdien, 27.maijā, vēsta britu raidorganizācija BBC.

Incidents notika pēc tam, kad “Hamās” no Rafahas uz Telavivu izšāva astoņas raķetes, kas bija pirmais šāda veida uzbrukums Izraēlai kopš janvāra.

Video no notikuma vietas Gazā bija redzams liels sprādziens un spēcīgi ugunsgrēki.

 

Paziņojumā, kas pēc sprādziena Gazas joslā svētdienas vakarā, IDF paziņoja, ka “precīzā” gaisa triecienā “Rafahas ziemeļrietumu daļā”, izmantojot precīzijas ieročus, ir

“likvidētas” divas augsta ranga “Hamās” amatpersonas – Jasins Rabija un Hālids Nagars.

“Hamās” vadītās iestādes ziņoja, ka palestīniešu nometnē, kas noteikta kā humanitāri droša zona, tika nogalināti 35 cilvēki, tostarp sievietes un bērni, un vairāki desmiti tika ievainoti.

Saskaņā ar Palestīnas Sarkanā pusmēness biedrības pārstāvja teikto, gaidāms, ka bojāgājušo skaits pieaugs, jo turpinās meklēšanas un glābšanas darbi.

Svētdienas sākumā ap Telavivu skanēja gaisa trauksmes sirēnas, “Hamās” paziņojot, ka tas ir sarīkojis “lielu” raķešu uzbrukumu Telavivas rajonam Izraēlas centrālajā daļā. Astoņas raķetes vai nu pārtvēra pretgaisa aizsardzības sistēmas, vai arī tās bez kaitējuma nokrita.

Nesenais “Hamās” raķešu uzbrukums uzsver pastāvīgos draudus izraēliešiem. Tas arī uzsver problēmas, ar kurām saskaras Izraēlas armija, kas virzās uz Gazas dienvidiem, lai likvidētu Hamās “pēdējo lielāko bāzi”.

“Hamās” militārais spārns apgalvoja, ka uzbrukums bija atbilde uz “civiliedzīvotāju slaktiņu”.

Saskaņā ar ANO datiem kopš Rafahas ofensīvas sākuma no tās ir aizbēguši vairāk nekā 800 000 palestīniešu, bet no kaujām citviet Gazā tur patvērumu raduši aptuveni 1,5 miljoni cilvēku.

Izraēlas militārā kampaņa sākās pēc “Hamās” uzbrukuma 7.oktobrī, kurā gāja bojā aptuveni 1 200 cilvēku un tika sagūstīti 252 ķīlnieki. Kopš tā laika ir nogalināti gandrīz 36 000 palestīniešu, liecina Gazas veselības ministrijas dati.

Lasiet arī: Baidens draud apturēt ieroču piegādes, ja Izraēla iebruks Rafahā

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas