VIDEO | Prigožins atrāda sevi pirmajā video uzrunā kopš apvērsuma mēģinājuma

Pirmdien, 21.augustā, Vagner vadītājs Jevgeņijs Prigožins publicējis pirmo video kopš jūnija beigās notikušās neveiksmīgās sacelšanās Krievijā, kas liecina, ka viņš atrodas Āfrikā, ziņo Reuters.

Video, kas oriģināli publicēts Telegram kanālos, Prigožins redzams, stāvot tuksneša apgabalā, kaujas ekipējumā. Tālumā redzami vēl citi bruņoti vīrieši un pikaps. Noteikt videoklipa ģeogrāfisko atrašanās vietu vai pārbaudīt tā uzņemšanas datumu nav izdevies, taču Prigožina komentāri un ieraksti Vagner atbalstošos Telegram kanālos liecina, ka tas uzņemts Āfrikā.

Video Prigožins sakot, ka temperatūra ir +50°C – tā kā viņam patīkot. Viņš uzsverot, ka Vagner PMC paplašinot Krievijas spēkus visos kontinentos un Āfriku padarot vēl brīvāku.

“Taisnīgums un laime – Āfrikas iedzīvotājiem. ISIS, Al-Qaeda un citiem bandītiem mēs padarām dzīvi par murgiem,” video saka Prigožins.

Piebilstot, ka Vagner grupējums vervē jaunus kaujiniekus, un

grupējums turpinot pildīt tam izvirzītos  uzdevumus.

Kā arī video ir pievienots tālruņa numurs tiem, kas vēlas pievienoties grupējumam.

Kopš jūnijā notikušās sacelšanās, kas ilga tikai 24 stundas, Prigožins publiski nav izcēlies. Pēc apvērsuma mēģinājuma Kremlis paziņoja, ka viņš un daži no viņa kaujiniekiem, kuri ir piedalījušies Ukrainas kara kaujās, dosies uz Baltkrieviju. Kopš tā laika daži Vagner kaujinieki pārvākušies uz Baltkrieviju un sākuši tur apmācīt armiju.

Lasiet arī: ASV aicina savus pilsoņus “nekavējoties” atstāt Baltkrieviju

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas