VIDEO | Putins saka, ka Baidens kā prezidents Krievijai būtu labāks par Trampu

Krievijas prezidents Vladimirs Putins trešdien, 14.februārī, publicētajā intervijā kanālā “Rossija 1” sacīja, ka Džo Baidens (Joe Biden) kā prezidents būtu labāks Krievijai nekā Donalds Tramps (Donald Trump). Šī bija pirmā reize, kad Putins publiski komentēja 2024.gada ASV vēlēšanas, kurās Baidens un Tramps, paredzams, otro reizi tiksies vēlēšanu ringā, ziņo Politico.

Intervijas vadītājs Putinam jautājis, kurš no diviem kandidātiem – demokrāts Baidens vai republikānis Tramps – ir “mums labāks” un Putins izvēlējies Baidenu, sakot, ka

Baidens ir pieredzējušāks un paredzamāks līderis, raksturojot viņu kā vecās skolas politiķi.

“Taču mēs sadarbosimies ar jebkuru ASV līderi, kuram uzticēsies amerikāņu tauta,” sacīja Putins.

Tramps savas prezidentūras laikā tika kritizēts par draudzīgajām attiecībām ar Putinu un nesen izraisīja papildu kritiku, sakot, ka “iedrošinās” Krieviju rīkoties, kā tā vēlas, pret NATO dalībvalstīm, kuras nespēj izpildīt aizsardzības izdevumu mērķus.

Putins trešdienas intervijā arī aizstāvēja Baidena prāta spējas, kuras pagājušo nedēļu Tieslietu ministrijas īpašais padomnieks apšaubīja.

Putins apgalvojumus par Baidena prāta spēju pasliktināšanos noraidīja, norādot, ka tikšanās laikā Šveicē 2021.gadā, neilgi pirms Krievijas iebrukuma Ukrainā, viņš šādas pazīmes nav novērojis, piebilstot, ka pat tad visi runājuši par Baidena nekompetenci.

“Jā, viņš ieskatījās savās piezīmēs. Godīgi sakot, es arī ieskatījos savās,” sacīja Putins.  Viņš lielākas bažas paudis nevis par Baidena veselību, bet gan par

Vašingtonas politisko nostāju, ko viņš uzskatot par “ārkārtīgi kaitīgu un aplamu”.

Tieslietu ministrijas īpašā padomnieka ziņojumā Baidens tika raksturots kā “labsirdīgs, vecāka gadagājuma cilvēks ar vāju atmiņu”.

Tramps arī ir saskāries ar šaubām par savu vecumu un prāta asumu, Baidena kampaņai izsakot pieņēmumu, ka samazinās viņa spriestspēja, un bieži viņu dēvē par “apjukušu”.

Lasiet arī: Trampa komentāri par NATO izpelnās nosodījumu, Baltais nams tos dēvē par “nesaprātīgiem”

Lasiet arī: VIDEO | Baidens apgalvo, ka viņam ar atmiņu viss kārtībā, pēc tam, kad ziņojumā apšaubītas viņa prāta spējas

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas