VIDEO | Taivānu satricinājusi spēcīgākā zemestrīce 25 gadu laikā

Trešdien, 3.aprīlī, Taivānu satricināja 7,2 magnitūdu stipra zemestrīce, kas ir spēcīgākā zemestrīce salā pēdējo vismaz 25 gadu laikā, nogalinot vismaz septiņus cilvēkus, ievainojot vairāk nekā 700 cilvēku, 77 cilvēki bija iesprostoti tuneļos un sagruvušās ēkās un radot cunami brīdinājumu Japānas dienvidos un Filipīnās, kas vēlāk tika atcelts, ziņo Reuters.

Attēlos un video redzamas nedrošos leņķos sasvērtas ēkas austrumu Hualjeņas apgabalā, kas atrodas netālu no 7,2 magnitūdas zemestrīces epicentra. Glābšanas darbi turpinās. Zemestrīce notika ap plkst. 8.00 pēc vietējā laika, kad cilvēki devās uz darbu un skolu.

Saskaņā ar Taivānas Centrālās meteoroloģijas pārvaldes datiem zemestrīces dziļums bija 15,5 km.

Ugunsdzēsēji sacīja, ka aptuveni 60 no aptuveni 77 iesprostotajiem cilvēkiem bija iesprostoti tunelī uz ziemeļiem no Hualjeņas pilsētas, bet divi vācieši bija iesprostoti citā tunelī. Valdība paziņoja, ka ievainoto skaits ir 736.

Japānas meteoroloģijas aģentūra paziņoja, ka vairāki nelieli cunami viļņi sasniedza Okinavas dienvidu prefektūras daļas, bet vēlāk samazināja iepriekš izdotā cunami brīdinājuma spēku. Tā noteica, ka zemestrīces stiprums bijis 7,7 balles.

Filipīnu Seismoloģijas aģentūra arī izdeva brīdinājumu vairāku provinču piekrastes rajonu iedzīvotājiem, aicinot viņus evakuēties uz augstākām vietām. Cunami brīdinājumu izdeva arī Taivāna, taču ziņoja, ka postījumi nav radušies, un Klusā okeāna Cunami brīdinājuma centrs Havaju salās vēlāk paziņoja, ka postošu cunami viļņu risks ir pagājis.

Ķīnas valsts plašsaziņas līdzekļi ziņoja, ka zemestrīce bija jūtama Ķīnas Fudzjaņas provincē, savukārt aģentūras “Reuters” aculiecinieks norādīja, ka tā bija jūtama arī Šanhajā.

Elektroenerģijas operators “Taipower” paziņoja, ka vairāk nekā 87 000 mājsaimniecību

Taivānā joprojām ir bez elektrības, piebilstot, ka divas valsts atomelektrostacijas nav skartas.

Taivānas oficiālā centrālā ziņu aģentūra pavēstīja, ka zemestrīce bija spēcīgākā, kas skārusi salu kopš 1999.gada, kad 7,6 magnitūdu zemestrīcē gāja bojā aptuveni 2 400 cilvēku un tika sagrautas vai bojātas 50 000 ēku.

Taivānas Centrālā meteoroloģijas pārvalde ziņoja, ka zemestrīce Hualjeņas apgabalā reģistrēta ar otro augstāko intensitāti 6.pakāpē pēc 1-7 intensitātes skalas, kas norāda uz plašiem konstrukciju bojājumiem un apgrūtina cilvēku pārvietošanos.

Lasiet arī: VIDEO | Lai nokļūtu pie Japānas zemestrīcē cietušajiem, tiek mobilizēti glābēji

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas