VIDEO | Turcijas valdība sastopas ar sabiedrības dusmām zemestrīces atceres pasākumā

Vairāk nekā 10 000 cilvēku otrdienas, 6.februāra, agrā rītā pulcējās, lai pieminētu Turcijas dienvidaustrumos notikušās postošās zemestrīces gadadienu, dažiem protestējot pret, viņuprāt, valdības nolaidību postījumu seku novēršanā, ziņo Reuters.

Turcijas mūsdienu vēsturē vissmagākā 7,8 magnitūdu zemestrīce nolīdzināja līdz ar zemi pilsētas daļas valsts dienvidaustrumos un kaimiņvalstī Sīrijā. Turcijā gāja bojā vairāk nekā 50 000 cilvēku, Sīrijā – aptuveni 5900, un miljoniem cilvēku palika bez pajumtes.

Hatajas provincē, Turcijas visvairāk cietušajā reģionā, iedzīvotāji mītiņā aicināja valdību un vietējās varas iestādes atkāpties no amata, piemiņas pasākuma laikā izsvilpjot amatpersonas.

 

Saucieni “Vai kāds mani dzird?” bijuši vērsti pret veselības ministru

Fahretinu Kodžu (Fahrettin Koca) viņa uzrunas laikā, simbolizējot palīdzības saucienus, kas bijuši dzirdami zem gruvešiem, kad cilvēki vairākas dienas gaidīja palīdzību.

Iedzīvotāji apgalvo, ka daudzi cilvēki gājuši bojā nevis tāpēc, ka sabrukušas ēkas, bet gan tāpēc, ka tik ilgi gaidīja iesprostoti drupās un aukstumā.

Pēc piemiņas pasākuma Hataja pilsētā cilvēki meta ziedus Asi upē, lai pieminētu zemestrīcē cietušos. Merve Gursela (Merve Gursel), kura zemestrīcē zaudēja ģimenes locekļus, par katru no viņiem upē metusi neļķes, aizskalojot to cilvēku sāpes, kuri netika sadzirdēti un izglābti. Nesibe Duzgune (Nesibe Duzgun) meta ziedus par visiem, kurus viņa pazina, tādējādi paužot vienotību starp Hatajas iedzīvotājiem.

Prezidents Redžeps Tajips Erdogans (Tayyip Erdogan) vietnē “X” norādīja, ka zemestrīču radīto zaudējumu sāpes šobrīd ir tikpat svaigas kā pirms gada, un viņa valdība ir rīkojusies nekavējoties, ko viņš nodēvēja par “gadsimta katastrofu”.

Tomēr Hataja iedzīvotāji apsūdzēja valdību, ka tā atstājusi pilsētas iedzīvotājus nāvē, vaicājot, kāpēc netikusi sniegta palīdzība, un paužot neapmierinātību par to, ka tika aizmirsti.

Lasiet arī: Turcijas zemestrīcēs cietušie izvērtē lojalitāti Erdoganam

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas