VIDEO | Ukraina ar ASV ražotām raķetēm iznīcinājusi pontonus Kurskas reģionā pār Seimas upi

Ukrainas bruņotie spēki ar ASV ražotām raķešu sistēmām HIMARS iznīcināja pontonu pārceltuves un inženiertehnisko aprīkojumu Krievijas Kurskas reģionā, trešdien, 21.augustā, paziņoja Ukrainas bruņotie spēki, vēršoties pret loģistiku lielākajā pārrobežu iebrukumā, savukārt Maskava paziņoja, ka tās spēki ir apturējuši Kijivas virzīšanos uz priekšu un guvuši virsroku Ukrainas austrumos, ziņo “Reuters”.

Kopš ieiešanas Kurskas reģionā 6.augustā Kijiva ir ziņojusi par panākumiem kaujas laukā, virzoties uz priekšu līdz pat 28-35 kilometriem, kamēr Maskava turpina virzīties uz priekšu Ukrainas austrumos, izdarot spiedienu uz Ukrainas spēkiem jau 2,5 gadus ilgušā konflikta laikā.

Zelenskis ikvakara runā paziņojis, ka Ukraina pastiprina savu militāro spēku ap Pokrovsku, reaģējot uz Krievijas uzbrukumiem. Kā arī Ukraina ir izveidojusi buferzonu zonā, kuru Krievija iepriekš izmantoja uzbrukumiem Ukrainai.

Speciālo spēku publicētajā video redzami triecieni uz vairākām pontonu pārceltuvēm Kurskas reģionā, kuras izveidotas, jo, kā ziņots, Ukraina iznīcināja vai sabojāja trīs tiltus pār Seima upi, lai turpinātu apgādāt grupējumus reģionā.

“Kur “pazūd” Krievijas pontonu tilti Kurskas apgabalā? Operatīvie spēki… tos precīzi iznīcina,” Ukrainas Speciālo operāciju spēki paziņoja “Telegram”.

 

Kijiva apstiprināja, ka izmantojusi ASV ražotas raķešu sistēmas HIMARS, tādējādi pirmo reizi oficiāli atzīstot, ka operācijā Kurskas reģionā izmantoti Rietumu ieroči. Vašingtona nav tieši komentējusi to izmantošanu, bet atkārtoti uzsvēra, ka tās politika atbalstīt Ukrainas pašaizsardzību paliek nemainīga.

Lai gan sabiedrotie ir aizlieguši Ukrainai veikt triecienus ar Rietumu ieročiem Krievijas iekšienē, tie ir atļāvuši tos izmantot, lai uzbruktu pierobežas teritorijām.

Video bija redzami arī dronu triecieni militārajām kravas automašīnām un citām vietām, kuras Ukraina aprakstīja kā Krievijas munīcijas noliktavu un elektroniskās kaujas kompleksu reģionā.

Ukrainas Ārlietu ministrija paziņojusi, ka Kijiva Kurskas reģionā ir guvusi lielākus teritoriālos ieguvumus nekā Maskava šogad Ukrainā,

lai gan Krievijas spēki pēdējās dienās turpinājuši virzīties uz priekšu.

Krievijas Aizsardzības ministrija paziņojusi, ka tās spēki ir pārņēmuši kontroli pār vairākām apdzīvotām vietām austrumu teritorijā, tostarp Želannu un Sviridonivku, kā arī Ņujorkas pilsētu, kas atrodas aptuveni 46 km no Pokrovskas.

Čečenijas īpašo spēku “Ahmat” komandieris ģenerālmajors Apti Alaudinovs valsts televīzijā “Rossija” ziņoja, ka Krievijas spēki apturējuši ukraiņu iebrukumu un spiež tos atpakaļ. Viņš norādīja, ka Ukrainas spēki pārgrupējas un drīzumā varētu veikt vēl vienu uzbrukumu, bet nesniedza sīkāku informāciju.

Abas puses ir arī ziņojušas par vērienīgiem dronu uzlidojumiem. Ukraina paziņoja, ka tā pārtvērusi 50 no 69 Krievijas izšautajiem droniem; Maskava paziņoja, ka tās pretgaisa aizsardzība iznīcināja 45 dronus virs Krievijas teritorijas, tostarp 11 virs Maskavas reģiona, ko tā nodevēja par līdz šim lielāko dronu uzbrukumu Maskavai.

Lasiet arī: Krievija pauž iebildumus pret amerikāņu žurnālistu darbu Kurskā

Lasiet arī: Zelenskis: ja Ukraina varētu uzbrukt dziļi Krievijā, Kurskas iebrukums nebūtu nepieciešams

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas