VIDEO | Ukrainā plosās spēcīga vētra

Naktī uz pirmdienu, 27.novembri, Ukrainu pāršalca spēcīgs sniegputenis, kas atnesa spēcīgu vēju, atstājot bez elektrības vairāk nekā 2000 apdzīvotu vietu 16 reģionos un vairāk nekā desmit autoceļu ir slēgti transportlīdzekļiem, tā, atsaucoties uz Ukrainas amatpersonu ziņoto, vēsta Reuters.

Iekšlietu ministrs Igors Kļimenko rakstījis Telegram, ka sniega sanesumu dēļ, kuri dažviet sasniedz divus metrus, uz ceļiem iestrēgušas vairāk nekā 1370 kravas automašīnas un 840 vieglās automašīnas, piebilstot, ka vissmagāk cietuši Ukrainas dienvidu reģioni un centrālā daļa.

Valsts ārkārtas situāciju dienests ziņojis, ka

plaša mēroga uzkopšanas darbos ir nosūtījis vairāk nekā 1500 glābēju.

Ukrainas lielākais privātais enerģijas piegādātājs DTEK pirmdienas rītā paziņojis, ka ir izdevies atjaunot elektroenerģijas padevi gandrīz 250 apdzīvotām vietām.

Saskaņā ar Reuters, svētdien, nakts video uzrunā prezidents Volodimirs Zelenskis sacījis, ka Doneckas un Harkovas austrumu reģionos turpinās intensīvas kaujas, kamēr lielu daļu valsts teritorijas ir skāruši “ārkārtīgi sarežģīti laika apstākļi”. Viņš pateicies visiem darbiniekiem, kuri strādājuši bez apstājas, lai palīdzētu iedzīvotājiem.

 

Kopš piektdienas Melnajā jūrā plosās vētras. Maskavas ieceltais ierēdnis Krievijas kontrolētajā teritorijā Oļegs Krjučkovs paziņojis, ka Krimas pussalā, kuru Krievija okupēja 2014.gadā, bez elektrības ir gandrīz pusmiljons cilvēku un svētdien iedzīvotāji tika aicināti palikt mājās. Vētra Sočos izskalojusi dzelzceļu un appludinājusi mājas.

 

Kyiv Post raksta, ka Ukrainas Iekšlietu ministrijas padomnieks Antons Geraščenko platformā X (agrāk Twitter) dalījies ar video, kurā redzams, kā Krimas piekrastes rajonus plosa viļņi. Viņš minēja, ka vētra izskalojusi Krievijas armijas izraktās tranšejas, Jevpatorijā skārusi aizsardzības līniju, inženierbūves un apšaudes pozīcijas, piebilstot, ka vētras laikā vējš piekrastē sasniedzis 115-130 kilometrus stundā.

 

Pirmdienas rītā galvaspilsēta Kijiva pamodās ar spēcīgu snigšanu un stipru vēju, kā arī oranžo laikapstākļu brīdinājumu. Pilsētas amatpersonas paziņoja, ka laikapstākļu dēļ ir saplēsts valsts lielākais karogs, bet ka tas tiek nomainīts un tiks atkal pacelts, kad laikapstākļi būs mitējušies.

Lasiet vairāk: Valsts prezidents vizītē Ukrainā ticies ar Zelenski

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas