VIDEO | Uzbrukums ar nazi Dublinā: Vardarbīgajos protestos vaino galēji labējo ideoloģiju

Policijas priekšnieks Drū Hariss (Drew Harris) paziņoja, ka aiz vardarbīgajiem protestiem Dublinā ceturtdienas, 23.novembra, vakarā, kas izcēlās pēc tam, kad pieci cilvēki, tostarp trīs bērni, tika ievainoti uzbrukumā ar nazi, stāv “galēji labējās ideoloģijas vadīta huligānu frakcija”, tā, atsaucoties uz Īrijas ziņu medijiem, vēsta Politico.

Pēc sadursmēm starp kārtības policiju un pret imigrantiem noskaņotiem protestētājiem netālu no O’Konela ielas tika apturēts sabiedriskais transports, un pacientiem tika ieteikts nebraukt uz netālu esošo dzemdību namu, ja vien tas nav būtiski.

Sociālajos plašsaziņas līdzekļos bija redzams, ka pilsētas centrā notiek vardarbīgi incidenti, tostarp tiek dedzināta policijas automašīna un sabiedriskais transports, kā arī notiek uzbrukumi policistiem.

 

 

Vietējie plašsaziņas līdzekļi ziņoja, ka daži protestētāji izkliedza pretimigrantu saukļus.

Tīmeklī tika izplatīta informācija, ka uzbrucējs ir Alžīrijas iedzīvotājs, un tas musināja pret imigrantiem vērsto retoriku.

Kā arī tiek ziņots, ka protestētāji izsita logus, izlaupīja un izdemolēja veikalus.

 

Tieslietu ministre Helēna Makentī (Helen McEntee) aicinājusi uz “mieru” un nosodīja uzbrukumus policijai. Viņa uzsvēra, ka valdība nepieļaus, ka kāda grupa izmanto šķelmīgu negadījumu, lai sētu nesaskaņas.

Ceturtdienas uzbrukums ar nazi notika agrā pēcpusdienā pie skolas

netālu no Parnela laukuma, pilsētas centrā. Piecus gadus veca meitene, apmēram 30 gadus veca sieviete un apmēram 50 gadus vecs vīrietis guva nopietnus ievainojumus, un meitenītei tika sniegta steidzama medicīniskā palīdzība. Tāpat ar mazāk smagiem ievainojumiem medicīniskā palīdzība tika sniegta arī piecus gadus vecam zēnam un sešus gadus vecai meitenei.

Policija ir aizturējusi apmēram 50 gadus veco vīrieti. Sākotnēji izslēdzot teroristisku motīvu, policijas priekšnieks Hariss paziņoja, ka joprojām tiek izskatīti visi iespējamie motīvi.

Kā vēsta Reuters, pret imigrantiem vērsti protesti Dublinā, lai gan nelieli, pēdējā gada laikā ir kļuvuši biežāki. 

Ceturtdienas protests Dublinā, kura laikā likumdevēji tika iesprostoti parlamentā, esot bezprecedenta – parlamentā nav galēji labējo partiju vai politiķu –, kā arī valdība pārskatot drošības pasākumus parlamenta apkārtnē.

Lasiet arī: BNN pēta | Lietuvas ārlietu ministrs: Krievija Eiropai uzbruks “varbūt pēc desmit, varbūt pieciem gadiem”

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas