VIDEO| Zelenskis: Lielā karā nav mazu darbu; Ukraina izveidojusi pateicības video Latvijai

“Tā ir vērtība katram no mums. Un mēs par to cīnāmies. Šajā cīņā ikviens ir svarīgs. Jo šī ir cīņa par to, kas ir svarīgs ikvienam,” video vēstījumā pauž Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Ceturtdien, 24. augustā, Ukraina svin neatkarības 32. gadadienu.

Video uzrunā Zelenskis uzsver, ka “lielā karā nav mazu darbu”.

“Nav nevajadzīgu. Nav mazsvarīgu. Tas attiecas uz cilvēkiem, darbiem un vārdiem. Kad mēs svinam Ukrainas neatkarību, ikviens var justies kā daļa no tās. Katrs var sev pajautāt – kur tu esi Ukrainas neatkarībā, ko devi neatkarībai un ko darīji, lai to veicinātu?” norāda Zelenskis un sveic “visus, kas dod Ukrainai neatkarību”.

Vienlaikus Ukrainas Aizsardzības ministrija Ukrainas neatkarības dienā ir sagatavojusi pateicības video visām valstīm, kas atbalsta un palīdz visos iespējamos veidos Ukrainai karā ar Krieviju.

Arī Latvijai ir sagatavots šāds pateicības video.

“Ukraina vienmēr atcerēsies jūsu draudzību. Paldies, Latvija!” norādīts video vēstījumā.

BNN jau vēstīja, ka Latvijas sniegtais militārais atbalsts Ukrainai mērāms vairāk nekā 200 miljonu eiro vērtībā. Latvija iestājas par Ukrainas brīvību un teritoriālo nedalāmību ne tikai tagad, bet arī pirms Krievijas iebrukuma Ukrainā 2022. gada 24. februārī.

Latvija stiprinājusi Ukrainas bruņoto spēku, kaujas spēju attīstību, sniedzot gan militāru atbalstu, gan arī iepriekš apmācot Ukrainas armijas instruktorus.

Lasiet arī: Līdz pēdējām 30 sekundēm ar Prigožina lidmašīnu viss bijis kārtībā

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas