Viļņa aicina pastiprināt NATO klātbūtni, ja Prigožins nonāks Baltkrievijā

Lietuvas prezidents Gitans Nausēda (Gitanas Nausėda) brīdinājis, ka NATO jāstiprina austrumu flangs, ja Baltkrievija patiešām uzņems Jevgēņiju Prigožinu, vēsta Lietuvas sabiedriskais medijs LRT.

Kad Prigožins paziņoja, ka viņa kaujinieki pārtrauks virzību uz Maskavu, Kremlis ziņoja, ka Vāgnera grupas īpašnieks dosies uz Baltkrieviju un pret viņu netiks izvirzītas apsūdzības. Nausēda 25.jūnijā sacīja: “Ja Prigožins vai daļa no Vāgnera grupas ar neskaidriem plāniem un nolūkiem nonāks Baltkrievijā,

tas nozīmēs, ka mums ir vēl vairāk jānostiprina savas austrumu robežas.”

Iepriekš Lietuvas premjerministre Ingrīda Šimonīte (Ingrida Šimonytė) izteikusies, ka notikumi Krievijā nerada tiešus draudus Lietuvai. Viņa norādīja, ka robežas tiek rūpīgi pieskatītas un sacīja: “Jo vairāk “pasaules otra stiprākā armija” raizējas par pretuzbrukumu pati savās rindās, jo mazāk darba ir atstāts Ukrainai.”

Februārī Lietuvas prezidenta padomnieks izteicās, ka Vāgnera grupa varētu pārbaudīt rietumu aizsardzības spējas, uzbrūkot Baltijas valstīm. Tiesa, toreiz sniedzot interviju, padomnieks nedeva nekādus pierādījumus savam pieņēmumam.

Visu rakstu angļu valodā lasiet šeit: https://www.lrt.lt/en/news-in-english/19/2021409/vilnius-urges-beefed-up-nato-if-prigozhin-in-belarus

Lasiet arī: Par dumpja izbeigšanu Prigožinam piesolīts izbeigt krimināllietu

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas