Vīrietis iesūdz tiesā loteriju, kad tika informēts, ka 340 miljonu ASV dolāru laimests ir kļūda

ASV galvaspilsētas Vašingtonas iedzīvotājs Džons Čīkss (John Cheeks), kurš domāja, ka ir laimējis 340 miljonu ASV dolāru džekpotu, ir iesniedzis prasību tiesā pret “Powerball” un “DC Lottery” par zaudējumu atlīdzību džekpota apmērā, kā arī par uzkrātajiem procentiem, kas kopā veido 340 miljonus ASV dolāru, iestādēm apgalvojot, ka Čīksa skaitļi tika kļūdaini publicēti, pirmdien, 19.februārī, ziņo britu raidsabiedrība BBC.

Tiesas dokumenti atklāja, ka “Powerball” un loterijas līgumslēdzējs, Vašingtonā bāzētā “Taoti Enterprises”, šo pārpratumu skaidro ar tehnisku kļūdu. 2023.gada 6.janvārī, Čīksa biļetes iegādes dienā, kvalitātes pārbaudes laikā tīmekļa vietnē nejauši tika publicēti “Powerball” pārbaudes skaitļi, kas sakrita ar Čīksa skaitļiem. Šie skaitļi tiešsaistē bija redzami līdz 9.janvārim.

Publicētie skaitļi nesakrita ar izlozētajiem loterijas skaitļiem, tiesā paskaidroja loterijas darbinieks.

Čīkss iesūdzējis tiesā par astoņiem atsevišķiem apsūdzības punktiem, tostarp par līguma pārkāpumu, nolaidību, emocionāla diskomforta radīšanu un krāpšanu.

Viņa advokāts Ričards Evanss (Richard Evans) apgalvo, ka, tā kā laimējušie skaitļi sakrita ar Čīksa skaitļiem, viņam ir tiesības vai nu saņemt visu džekpotu, vai arī saņemt kompensāciju par loterijas “rupjo nolaidību”, publicējot kļūdainos skaitļus.

Evanss BBC sacīja, ka šī

tiesas prāva apšauba loterijas darbības integritāti un spēju uzņemties atbildību.

“Runa nav tikai par skaitļiem tīmekļa vietnē,” viņš sacīja, uzsverot, ka iestāde piedāvā iespējas, kas var mainīt dzīvi, vienlaikus šajā procesā gūstot lielu peļņu, kas savukārt vieš bažas par iestādes uzticamību.

Čīks sacīja BBC, ka ir cerību pilns, piebilstot, ka loterijas laimests viņam un viņa ģimenei būtu izmainījis dzīvi. Ja viņš uzvarēs tiesas prāvā, viņš plāno atvērt mājokļu trasta banku, lai palīdzētu topošajiem mājokļu īpašniekiem.

Nākamā tiesas sēde šajā lietā ir paredzēta 23.februārī

Izredzes vinnēt džekpotu ASV ir ārkārtīgi mazas – viena pret 292,2 miljoniem. Savukārt izredzes nākamajā gadā tikt saspertam ar zibeni ir lielākas – viena pret 1,22 miljoniem, liecina ASV Nacionālā meteoroloģiskā dienesta dati.

Lasiet arī: “Rīgas satiksme” izstrādājusi jaunu logo; izlietotā summa iespaidīga

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas