Vismaz 22 cilvēki nogalināti apšaudēs Meinas štatā, ASV

Pēc divām apšaudēm, kas trešdienas, 25.oktobra, vakarā notika boulinga zālē un restorānā Lūistonā, Meinas štatā, nogalināti vismaz 22 cilvēki un vairāki desmiti ir ievainoti, un, pēc amatpersonu teiktā, notiek intensīva aizdomās turamā meklēšana, ziņo CNN.

Saskaņā ar Lūistonas policijas datiem Lūistonas pilsētā notika divi apšaudes gadījumi – boulinga zālē Sparetime Recreation un restorānā Schemengees Bar & Grille. Policija apgalvo, ka apšaudes sākās ap 18:56, kad aculiecinieki novēroja, kā cilvēki bēg no boulinga zāles.

Meinas štata policija, pēc uzbrucēja bildes publicēšanas vietnē Facebook kā aizdomās turamo identificējusi 40 gadus veco Robertu R. Kārdu (Robert R. Card).

“Roberts Kārds ir aizdomās turamā persona, un

viņš jāuzskata par bruņotu un bīstamu”,

paziņoja Meinas Sabiedriskās drošības departamenta komisārs Maiks Sausčuks (Mike Sauschuck).

Meinas štata tiesībaizsardzības iestāžu amatpersonas ziņoja CNN, ka Kārds ir sertificēts šaujamieroču instruktors un ASV armijas rezerves karavīrs. Kārds arī nesen draudējis sarīkot apšaudi Nacionālās gvardes objektā, un ziņojis par garīgās veselības problēmām, tostarp par balsu dzirdēšanu, norādīja amatpersonas.

“Lūdzu, palieciet mājās un aizslēdziet durvis,” teikts štata policijas paziņojumā vietnē Facebook, “Ja redzat aizdomīgas darbības vai personas, lūdzu, zvaniet 911.”

Kopš COVID-19 pandēmijas sākuma 2020.gadā ASV ir ievērojami pieaudzis šaušanas gadījumu skaits, kuros nošauti četri vai vairāk cilvēku. Saskaņā ar arhīva datiem 2022.gadā bija 647 šādi gadījumi, un tiek prognozēts, ka 2023.gadā to skaits pieaugs līdz 679, pamatojoties uz arhīva jūlija tendencēm, liecina arhīva dati.

Lasiet arī: Hamās atbrīvo vēl divas ķīlnieces, ASV iesaka atlikt sauszemes ofensīvu, lai risinātu sarunas par gūstekņiem

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas