Zemnieks Ukrainā atrod veidu, kā attīrīt lauku no mīnām

Sākoties sējas laikam, kāds Ukrainas zemnieks nācis klajā ar veidu, kā attīrīt lauku no mīnām, ko atstājusi okupantu armija, raksta ziņu aģentūra Reuters.

Kad pērn Ukrainas armija padzina krievus no atsevišķiem Austrumukrainas apgabaliem, aiz okupantiem palika nomīnēti lauki, kas zemniekiem apgrūtina to gatavošanu jaunajai ražas sezonai. Izņēmums nav arī lauksaimniecības platības ap Hrakovu, kas atrodas apmēram 50 kilometrus no Harkivas. Vietējā lauksaimniecības uzņēmuma vadītājs Oleksandrs Krivcovs nolēma, ka nevar gaidīt, kad pārslogotajām atmīnētāju komandām atbrīvosies laiks attīrīt viņa laukus, tādēļ viņš izveidojis traktoru, ko var vadīt ar tālvadības pulti un kurš spēj izturēt mīnas sprādzienu.

Krivcovs izmantoja bruņuplāksnes no krievu militārās tehnikas, lai pasargātu traktoru,

un iegādājās sistēmu, kas ļauj viņa darbiniekiem vadīt traktoru attālināti, kā vadības platformu izmantojot rakšana tehnikas kausu, kas pacelt lauka malā.

Krivcovs Reuters sacīja: “Mēs sākām to darīt, ko ir pienācis sējas laiks, bet mēs nevaram to sākt, jo atmīnēšanas komandas ir ļoti aizņemtas. Mēs uzbraucām kādai mīnai. Aizsargājošās plāksnes tika saspridzinātas, bet traktors nav cietis. Visi ir dzīvi un drošībā. Aprīkojumu atjaunojām un salabojām.”

Ukrainas premjerministrs Deniss Šmihals aprīļa beigās sacīja, ka krievi ir nomīnējuši apmēram 30% Ukrainas teritorijas, un valdība cenšas organizēt lauksaimniecības zemes atmīnēšanu cik vien ātri iespējams. Serhijs Dudaks, kurš vada komandu, kas pārrauga traktora darbu, sacīja: “Mums nav laika atmīnēt laukus. Darba apjoms ir milzīgs. Šī konkrētā lauka atmīnēšana bez tehnikas aizņemtu gadus.”

Lasiet arī: Krievija apšauda Ukrainas pilsētas

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas