Krievija apšauda Ukrainas pilsētas

Krievija uzbrukusi pilsētām Ukrainā, gan galvaspilsētai Kijivai, gan apdzīvotām vietām valsts centrālajos un dienvidu reģionos, un nogalinātas vismaz piecas personas, raksta aģentūra Reuters.

Uzbrukumi sākušies laikā, kad Ukrainas spēki gatavojas sākt pretuzbrukumu ar jaunu militāro tehniku, tostarp tankiem, ko piegādājušas rietumvalstis. Ukrainas centrālajā daļā, Umanā, raķešu trieciens pa dzīvojamo ēku nogalinājis trīs cilvēkus un vēl astoņi ir ievainoti. Dņipro raķete trāpījusi mājā un nogalinājusi jaunu sievieti un bērnu. Vēl trīs cilvēki ievainoti.

Arī Kijivu skāruši raķešu uzlidojumi, un visā valstī skanēja gaisa trauksmes sirēnas. Divas personas cietušas Ukrainkā, Kijivas apgabalā. Galvaspilsētas militārā pārvalde informēja, ka pretgaisa aizsardzības sistēma virs pilsētas pārtvērusi 11 raķetes un divus lidrobotus, kuru atlūzas sabojājušas elektrolīniju.

Interfax ziņo, ka

sprādzieni 28.aprīlī uzreiz pēc pusnakts skanējuši arī Dņipro, Kremečukā, Poltavā un Mikolajivā.

Krievijas spēki ziemas laikā cietuši vairākas sakāves, un jau desmit mēnešus cenšas pilnībā pārņemt Bahmutu.

Krievijas 28.aprīļa uzbrukumi notikuši tikai dienu pēc tam, kad Kremlis paziņoja, ka apsvērs jebkādas idejas, kas tuvinātu kara beigas, tā atsaucoties uz šonedēļ notikušo Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska un Ķīnas prezidenta Sji Dziņpina telefonsarunu. Tā bija pirmā reize kopš kara sākuma, kad abi prezidenti sarunājās.

Kremlis gan norādījis, ka vēl nav sasniegti tās “speciālās militārās operācijas” mērķi. Krievijas prezidents Vladimirs Putins kara uzsākšanu pamatoja ar vajadzību pasargāt Krieviju. Ukraina un tās rietumu sabiedrotie noliedz, ka Krievijai būt radīti draudi, un iebrukumu uzskata par nelikumīgu teritoriju sagrābšanu.

Lasiet arī: Zelenskis sazvanījies ar Sji; Ķīna vēloties mieru

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas