Ziemeļkoreja vēršas pret kāzu kleitām un Dienvidkorejas slengu

Jaunā ziņojumā atklāts, ka Ziemeļkoreja, cenšoties novērst Dienvidkorejas ietekmi, plaši ierobežo visu, sākot ar kāzu kleitām un beidzot ar slengu, teikts jaunajā Dienvidkorejas Apvienošanās ministrijas ziņojumā, kas balstīts uz pārbēgušo personu liecībām, atsaucoties uz ziņu aģentūru “Yonhap”, piektdien, 28.jūnijā, vēsta britu raidsabiedrība BBC.

Saskaņā ar pārbēdzēju stāstīto Ziemeļkorejas amatpersonas kopš 2021.gada ir pastiprinājušas mājas kratīšanas, lai atrastu ārvalstu kultūras ietekmes pazīmes, piemēram, baltas kāzu kleitas un noteiktas kāzu paražas, piemēram, līgavas pacelšana.

Kā arī tiek pārmeklēti cilvēku telefoni un pārbaudīts, vai ziņās un kontaktos nav sastopams Dienvidkorejas slengs, teikts ziņojumā.

Tādi priekšmeti kā saulesbrilles tagad tiekot uzskatītas par kontrrevolucionārām,

neraugoties uz to, ka pats līderis Kims Čenuns tās valkā. Savukārt viņa tēvs par kontrrevolucionāriem nosauca arī dažus ikdienas apģērba gabalus, tostarp džinsus.

Nav skaidrs, cik bargi ir sodi par pārkāpumiem, taču Ziemeļkorejas represijas pret Dienvidkorejas kultūru ir stingras. Saskaņā ar 2020.gada likumu par Dienvidkorejas izklaides programmu skatīšanos vai izplatīšanu tiek piemērots nāvessods.

Šī gada ziņojumā ir aprakstīta publiska nāvessoda izpilde 22 gadus vecam vīrietim par 70 dziesmu klausīšanos, trīs filmu skatīšanos un to izplatīšanu, kas ir pirmā un līdz šim vienīgā zināmā nāvessoda izpilde saskaņā ar “reakcionārās ideoloģijas un kultūras noraidīšanas likumu”. Taču šā gada sākumā publicētajā video diviem pusaudžiem par līdzīgiem pārkāpumiem ticis piespriests piespiedu darbs.

Dienvidkorejas ziņojums, kas ir tikai otrais publiskotais, neraugoties uz to, ka kopš 2018.gada tiek ik gadu sastādīts, tika publicēts pieaugošas spriedzes apstākļos pēc tam, kad Ziemeļkoreja nosūtīja pāri robežai vairāk nekā 2 000 balonu ar atkritumiem, un pēc Kima Čenuna un Vladimira Putina nesenās tikšanās.

Iepriekš ziņojumi tika slēpti, lai izvairītos no Ziemeļkorejas provocēšanas.

Lasiet arī: VIDEO | Ziemeļkoreja uz Dienvidkoreju sūta balonus ar atkritumiem un izkārnījumiem

Lasiet arī: VIDEO | Putins un Kims paraksta savstarpējās aizsardzības paktu

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas