Rinkēvičs: Iespējamā aplokšņu algu maksāšana “Vienotības” birojā ir rūpīgi un maksimāli neatkarīgi jāizmeklē

Iespējamā aplokšņu algu maksāšana “Vienotības” birojā ir rūpīgi un maksimāli neatkarīgi jāizmeklē, tviterī norādījis Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Viņš uzskata, ka aplokšņu algu maksāšana ir ļoti nopietnas apsūdzības, kuras ir rūpīgi un maksimāli neatkarīgi jāizmeklē. “Pašlaik notiek izmeklēšana, ceru uz drīzu un skaidru rezultātu,” uzsvēris Valsts prezidents.

Kā vēstīts, izskanējušo informāciju par aplokšņu algu maksāšanu “Vienotības” birojā veic Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB), ņemot vērā, ka partiju finansēšana ir ļoti detalizēti regulēta un pakļauta KNAB kontrolei, aģentūrai LETA pavēstīja Valsts ieņēmumu dienesta (VID) pārstāvji.

Tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere (JV), komentējot izskanējušos apgalvojumus par aplokšņu algu maksāšanu partijā,

pēc koalīcijas sanāksmes pauda, ka ir noticis skaļš un, iespējams, politiski motivēts reputācijas uzbrukums “Vienotībai”.

TV3 raidījums “Nekā personīga” vēstīja, ka bijušais “Vienotības” biroja darbinieks Normunds Orleāns vērsies tiesībsargājošajās iestādēs, apgalvojot, ka politiskais spēks viņam un vēl vismaz desmit biroja darbiniekiem maksājis tā sauktās aplokšņu algas.

Lībiņa-Egnere uzsvēra, ka “Vienotība” nekad neesot maksājusi aplokšņu algas, un par to liecinot arī iekšējā pārbaude. Partija esot lūgusi veikt arī ārēju pārbaudi, piebilda politiķe.

“Vienotības” valde  ir lēmusi vērsties tiesībsargājošajās iestādēs pret Orleānu.

“Uzskatu, ka šādi izteikumi un to nonākšana medijos ir ar mērķi bojāt konkrētas politiskās partijas reputāciju, un pret to mēs vērsīsimies,” teica Lībiņa-Egnere.

“Apvienotā saraksta” (AS) Saeimas deputāti rosinājuši finanšu ministra, partijas “Vienotība” priekšsēdētāja Arvila Ašeradena (JV) demisijas pieprasījumu.

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) politiķis, ekonomikas ministrs Viktors Valainis pauda, ka tas ir AS politisks solis, bet ir “stipri nevietā”, jo izskanējušo informāciju pārbauda tiesībsargājošās iestādes.

Lasiet arī: BNN intervija | Garisons: Ir radīti visi priekšnoteikumi, lai mēs spētu paši sevi aizsargāt

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas