Meksikas platuma grādos gailenes nav atrodamas, turpretim Latvijā tās šobrīd sparīgi aug, tāpēc tiek piedāvāta iespēja “trāpīt diviem zaķiem ar vienu šāvienu”. Pēc veselīgas pastaigas un azartiskas sēņu lasīšanas varēsiet vakarā pagatavot gardu maltīti, kas jūsu gardēža vēderam liks aizmirst par citu ēdienu eksistenci!
Čauders (biezzupa) ar tīģergarnelēm (4 personām)
Sastāvdaļas:
- Sviests ¼ paciņas
- Gailenes 200 g.
- Tīģergārneles saldētas 8 gab.
- Smalki sakapāti sīpoli 1 gab. vidēja lieluma
- 2 ķiploka daivas,
- Kartupeļi 200 g., jeb 2 nelieli kartupeļi
- Burkāni 140 g., jeb 1 vidēja lieluma
- Dārzeņu vai vistas buljons 400 g.
- Piens 200 g.
- Saldais krējums 200 g.
- • Milti 3 tēikarotes
- Timiāns 1 zariņš
- Sāls, pipars pēc garšas
Pagatavošana:
- Vispirms katlā izkausē sviestu, pievieno gailenes, sīpolus, burkānus un ķiplokus.
- Pēc tam viss tiek sacepts apmēram 3-5 minūtes, katla saturam pievieno miltus un turpina to apcept uz lēnas uguns vēl apmēram 3-5 minūtes.
- Svarīgi, lai ēdiens netiktu piededzināts.
- Kad iegūtā masa ir apcepta, tai lēnām lej klāt buljonu un ar putojamo slotiņu visu samaisa, pievieno klāt kubiciņos sagrieztus kartupeļus.
- Vāra, kamēr kartupeļi gatavi. Kad tie ir izvārījušies, pievieno timiānu, pienu un saldo krējumu, vārot uz lēnas uguns apmēram 5 minūtes.
- Pašās beigās pievieno saceptas garneles.
Enchilada (tortiļa) ar gailenēm un biezpienu (2 porcijām)
- Gailenes 200 g.
- Vistas fileja 200 g. jeb 1 vistas fileja
- 1 neliels sīpols
- 2 sakapātas daivas ķiploka
- Neliels čili pipars
- Spināti 100 g.
- Graudainais biezpiens 100 g. jeb pus paciņa
- Sarkanā salsa
- Kviešu tortiļas 4 gab.
- Rīvēts siers 140 g. jeb divas nelielas suaujas
- Sviests ¼ paciņas
- Skābais krējums 80 g. jeb 2 ēdamkarotes
- Timiāns 1 zariņš
- Sāls pipari pēc garšas
Pagatavošana:
- Uz pannas izkausē sviestu, apcep strēmelītēs sagrieztu vistas fileju, pievieno gailenes, apcep 2- 3 min.
- Pēc tam pievieno svaigus spinātus, ko apcep apmēram 2-3 minūtes vai arī līdz brīdim, kad spināti sakrītas.
- Uz pannas uzsilda tortiļas, arī šeit ir svarīgi, lai tās netiktu apdedzinātas.
- Apcepto masu kārto tortiļās, virspusē tiek uzklāts biezpiens, pēc tam visu sarullē.
- Tortiļas tiek ievietotas dziļajā sacepuma pannā, ēdienu pārlej ar skābo krējumu, sarkano salsu un pārber ar rīvētu sieru.
- Liek cepeškrāsnī un cep apmēram 10 minūtes 200° C temperatūrā.
Lasiet arī: RECEPTES| Gatavojam pirmās sēnes