Teiloras Sviftas koncerti Vīnē atcelti, policijai novēršot teroraktu

Pēc tam, kad Austrijas policija apstiprināja plānoto uzbrukumu stadionā, kurš tika novērsts un kas saistīts ar “Islāma valsti” (IS), tika atcelti trīs Teiloras Sviftas (Taylor Swift) koncerti Vīnē šonedēļ, vēlu trešdien, 7.augustā, paziņoja organizatori un Austrijas autoritātes, Austrijas kancleram Karlam Nēhammers (Karl Nehammer) paziņojot, ka “tika novērsta traģēdija”, vēsta “Politico”.

Austrijas iestādes paziņoja, ka ir aizturējušas divus vīriešus – 19 gadus vecu jaunieti Austrijas pilsētā Ternicā un otru vīrieti Vīnē –, kuri gatavojās veikt teroraktu.

“Abi aizdomās turamie bija radikalizējušies internetā un bija veikuši konkrētas sagatavošanās darbības teroristu uzbrukumam,” sacīja Iekšlietu ministrija un policija, piebilstot, ka “galvenais aizdomās turamais internetā bija zvērējis uzticību IS, un viņa dzīvoklī kratīšanas laikā tika konfiscētas ķīmiskas vielas”.

Austrijas kanclers Nēhammers atzina, ka Sviftas faniem atceltie koncerti sagādāšot “rūgtu vilšanos”, taču “situācija saistībā ar acīmredzami plānoto teroraktu Vīnē ir ļoti nopietna”, piebilstot, ka

“draudi tika savlaicīgi atpazīti, apturēti, un traģēdija novērsta”.

Popzvaigznei Sviftai bija jāspēlē trīs koncerti Austrijā, kas bija daļa no viņas izpārdotās turnejas “Eras” Eiropas posma.

Organizatori trešdien paziņojuši, ka, reaģējot uz terorisma draudiem, šovi tika atcelti piesardzības pasākumu dēļ.

“Valdības amatpersonas apstiprināja, ka Ernsta Hapela stadionā plānots terorakts, tāpēc mums nav citas izvēles, kā vien atcelt trīs paredzētos koncertus, lai garantētu visu drošību,” teikts “Barracuda Music” paziņojumā vietnē “Instagram”.

“Barracuda” piebildusi, ka visiem biļešu īpašniekiem tiks atmaksāta nauda. Paziņojumā Sviftas oficiālajā tīmekļa vietnē teikts, ka kompensācijas tiks apstrādātas “nākamo desmit darba dienu laikā”.

Ernsta Hapela stadions ir Austrijas lielākā koncertu norises vieta, kurā ir vairāk nekā 50 000 sēdvietu. Vīne bija Sviftas Eiropas turnejas priekšpēdējā pietura. Nākamnedēļ viņa uzstāsies Londonas Vemblija stadionā, bet pēc tam dosies uz Kanādu.

Lasiet arī: Arestē pakistānieti par plānu nogalināt ASV politiķus, iespējams, arī Trampu

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas