Zviedrijas valdība apsver iespēju valstī aizliegt ubagošanu

Zviedrijas centriski labējā valdība un galēji labējā Zviedrijas Demokrātu partija apsver iespēju visā valstī aizliegt ubagošanu, Zviedrijas Demokrātu partijas līderei Lindai Lindbergai (Linda Lindberg) pirmdien, 30.septembrī, preses konferencē sakot, ka “tas ir… absolūti nepieciešams”, ziņo “Politico“.

“Līdz 2010.gadu sākumam, kad daudzi Eiropas Savienības (ES) pilsoņi no citām valstīm ieradās Zviedrijā ubagot, ubagošana Zviedrijā bija reta parādība,” apgalvoja Lindberga, piebilstot, ka šī problēma ir novedusi pie sistemātiskākiem un izvērstākiem noziegumiem.

“Mūsuprāt, nav saprātīgi, ka cilvēki brauc pāri visai Eiropai, lai ubagotu pie mūsu veikaliem,” viņa sacīja, piebilstot, ka Zviedrijā jau iepriekš ir bijuši ubagošanas aizliegumi.

Aizliegums ubagot bija viens no sākotnējiem Zviedrijas demokrātu partijas priekšvēlēšanu solījumiem, kas kopā ar trim valstī valdošajām labējām partijām 2022.gada valsts vēlēšanās ieguva nelielu vairākumu.

Esot iecelts izmeklētājs, kura uzdevums ir izpētīt, kā šādu aizliegumu varētu īstenot likumīgi, nepārkāpjot starptautiskās konvencijas un cilvēktiesības, un 2025.gada jūnija beigās partija grasās iesniegt savus secinājumus Zviedrijas parlamentam.

Daži opozīcijā esošās Liberālās partijas deputāti ir paziņojuši, ka viņi nebalsos par aizliegumu. Tomēr Lindberga ir optimistiski noskaņota.

“Es neizslēdzu, ka nākamajā vasarā mums būs tik labi sagatavots un sabalansēts pamats, ka arī citas partijas apsvērs iespēju to atbalstīt,” viņa teica.

Lasiet arī: BNN pēta | Lietuva gatavojas uzlabot savu trauksmes izziņošanas sistēmu

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas