Pēc fiasko ar alkoholisku dzērienu iepakojumu, kas atgādina bērnu biezeņus Polija sola izmaiņas alkohola likumos

Polijas valdība trešdien, 2.oktobrī, paziņoja, ka tā grozīs valsts noteikumus par alkoholisko dzērienu reklamēšanu un pārdošanu pēc tam, kad uzņēmums OLV sāka pārdot degvīnu, kas iepakots krāsainās tūbiņās, līdzīgās tām, kādās tiek pārdoti bērnu augļu biezeņi, ziņo “Politico”.

Pēc sašutuma uzņēmums paziņoja, ka atsauc no apgrozības “alkohola tūbiņas”, kā tās tika nodēvētas, un pilnībā pārtrauks to ražošanu.

Kāda žurnāliste dalījās ar foto, kurā redzams, ka OVL ražotie “Voodoo Monkey” alkoholiskie maisiņi tiek piedāvāti veikalā, izvietojot tos kastēs, kas paredzētas bezalkoholisko augļu biezeņu pārdošanai.

 

Viens no prominentākajiem Polijas politiķiem Šimons Holovnija (Szymon Hołownia) sacīja, ka šis vodkas produkts ir “ļaunums tīrā veidā”, un reakcijas dēļ tagad tiek strādāts pie tā, lai grozītu noteikumus, kas reglamentē alkohola tirdzniecību, reklāmu un iepakošanu Polijā.

Šī skandāla rezultātā no amata tika atstādināts Nacionālā atkarību profilakses centra vadītājs Pjotrs Jabļonskis (Piotr Jabłoński), kurš, pēc Veselības ministrijas domām šo problēmu “nepietiekami novērtēja”.

“Mēs esam paātrinājuši darbu pie likumdošanas izmaiņām, un ir pievienoti jauni noteikumi, lai ierobežotu alkohola reklamēšanu un palielinātu sodus par neatbilstošu pārdošanu. Iespējams, tiks risināts arī jautājums par iepakojumu,” trešdien sacīja veselības ministra vietnieks Vojcehs Konječnijs (Wojciech Konieczny).

Valdībai vēl jāizlemj, vai izmaiņas tiks ieviestas ar dekrētu, kura saturu izstrādās lauksaimniecības, veselības un finanšu ministrijas, vai arī ar grozījumiem attiecīgajā likumā vai likumos parlamentā, kas prasītu vairāk laika.

Lasiet arī: BNN pēta | Vai Lietuvas jaunais Seims aizliegs “TikTok” un “Telegram” un ierobežos nepilngadīgo “Instagram” lietošanu?

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas