VIDEO | Florida skaita “Miltona” radītos zaudējumus; bojā gājuši vismaz 16 cilvēki, miljoniem palikuši bez elektrības

Viesuļvētra “Miltons” ceturtdien, 10.oktobrī, iegāzās Atlantijas okeānā pēc tam, kad izraisot postažu, bija pārgājusi pāri Floridas štatam ar vismaz 27 tornado, nogalinājusi vismaz 16 cilvēkus un, atstājusi miljoniem, cilvēku bez elektrības, taču vētra neizraisīja katastrofālu ūdens strauju celšanos, par ko tika izteiktas bažas, ziņo “Reuters“.

Gubernators Rons Desantiss (Ron DeSantis) paziņoja, ka štats ir izbēdzis no “ļaunākā scenārija”, taču norādīja, ka postījumi ir ievērojami un plūdi vēl aizvien sagādā raizes.

 

Vēsturē piektā spēcīgākā Atlantijas okeāna viesuļvētra “Miltons” apdrošinātājiem vien varētu izmaksāt līdz 100 miljardiem ASV dolāru,

norāda analītiķi, Baltajam namam solot valdības atbalstu, turpinoties postījumu apmēra apsekošanai.

ASV iekšzemes drošības ministrs Alehandro Majorkass (Alejandro Mayorkas) Baltajā namā notikušajā brīfingā sacīja, ka līdz šim saņemti ziņojumi par desmit nāves gadījumiem, un piebilda, ka, šķiet, tos izraisīja tornado. Viņš sacīja, ka Floridā plosījās vismaz 27 virpuļviesuļi.

Floridas Tiesībaizsardzības departaments paziņoja, ka ziņots par vismaz 16 ar viesuļvētru saistītiem nāves gadījumiem.

Ceturtdien par viesuļvētras spēku liecināja norauti jumti, nolauzti betona elektrības stabi, palmas, smilšu sanesumi un apgāztas automašīnas. Tiek ziņots, ka nopostītas vismaz 100 mājas.


“Miltons” norāva arī auduma jumtu beisbola komandas “Tampa Bay Rays” stadionam Seintpīterburgā, taču par cietušajiem netika ziņots. Stadionā tika izvietotas tūkstošiem gultu, lai tur patvertos vētras “Helēna” palīdzības sniedzēji.

 

Saskaņā ar “PowerOutage.us” datiem ceturtdienas pēcpusdienā vairāk nekā 3,2 miljoni mājokļu un uzņēmumu Floridā bija bez elektrības. Vismaz daži jau vairākas dienas gaidīja, kad tiks atjaunota elektrības padeve pēc viesuļvētras “Helēna”, kas šo teritoriju skāra pirms divām nedēļām.

Saskaņā ar Federālās ārkārtas situāciju pārvaldības aģentūras vadītājas Dīnas Krisvelas (Deanne Criswell) teikto, lielāko daļu no līdz šim reģistrētajiem nopietnajiem postījumiem radīja tornado.

“Evakuācijas rīkojumi izglāba dzīvības,” viņa teica, norādot, ka vairāk nekā 90 000 iedzīvotāju slēpās patvertnēs.

Viesuļvētra “Miltons” Floridas rietumu piekrasti sasniedza trešdienas vakarā kā 3.kategorijas vētra ar vējiem 195km/h, pēc tam, kad, šķērsojot Meksikas līci, vājinājās no iepriekšējās 5.kategorijas statusa.

Lasiet arī: VIDEO | Viesuļvētra “Miltons”, postot mājas, virzās pāri Floridas centrālajai daļai

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas