NATO apstiprina, ka Ziemeļkorejas karaspēks atrodas Kurskā, lai palīdzētu Krievijai

Ziemeļkorejas karavīri ir izvietoti Kurskā, Krievijas reģionā, ko daļēji kontrolē Ukrainas karaspēks, pirmdien, 28.oktobrī, paziņoja NATO vadītājs Marks Rite (Mark Rutte), apstiprinot iepriekš no Ukrainas izlūkdienesta saņemto informāciju, kas nozīmē, ka Ziemeļkorejas karaspēks tagad ir iesaistījies kaujās ar Ukrainas armiju vai ir gatavs iesaistīties, ziņo “Politico”.

Phenjanas palīdzība kaujas laukā ir satraukusi Rietumu sabiedrotos, un Rite norādīja, ka Ziemeļkorejas karaspēka izvietošana ir konflikta “bīstama paplašināšanās”. 

“Es varu apstiprināt, ka Ziemeļkorejas karaspēks ir nosūtīts uz Krieviju un ka Ziemeļkorejas militārās vienības ir izvietotas Kurskas reģionā,” Rite sacīja žurnālistiem drīz pēc tikšanās ar Dienvidkorejas izlūkdienesta augstāko amatpersonu.

NATO ģenerālsekretārs piebilda, ka viņš vēlāk pirmdien zvanīs Dienvidkorejas prezidentam Junam Sukjolam un Ukrainas aizsardzības ministram Rustemam Umerovam.

Maskavas veiktā Ziemeļkorejas karaspēka izvietošana iezīmē “būtisku eskalāciju pašreizējā Ziemeļkorejas iesaistē Krievijas nelikumīgajā karā”, ANO Drošības padomes rezolūciju pārkāpums un ir “bīstama Krievijas kara paplašināšanās”, sacīja Rite, piebilstot, ka karaspēka izvietošana liecina par Krievijas vājumu un ir “Putina pieaugošā izmisuma pazīme”.

“Putina karā ir nogalināti, vai ievainoti vairāk nekā 600 000 Krievijas karavīru, un viņš nespēj uzturēt savu karadarbību Ukrainā bez ārvalstu atbalsta,” viņš sacīja. “Tas ir tāpēc, ka ukraiņi cīnās ar drosmi, izturību un atjautību.”

“NATO aicina Krieviju un KTDR nekavējoties pārtraukt šīs darbības,” viņš piebilda.

Kremlis un Ziemeļkoreja ir noraidījusi ziņojumus attiecīgi kā “viltus ziņas” un “nepamatotas baumas”, lai gan Putins šos ziņojums nav ne noliedzis, ne apstiprinājis.

Lasiet arī: Putina Ziemeļkorejas karavīri tagad atrodas kaujas zonā, apgalvo Kijiva

Lasiet arī: Nedēļa Lietuvā | “Telia Lietuva” atlaiž pirmos 100 darbiniekus, Augstākā tiesa samazina sodus notiesātajiem korupcijas lietā

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas