ASV vēstniecība: Baltijas praids – solis pretī iekļaujošākai un stiprākai demokrātijai

Baltijas praids ir iespēja vēlreiz apņemties veidot iekļaujošāku sabiedrību LGBTQI+ personām, šāds viedoklis pausts ASV vēstniecību Latvijā, Igaunijā un Lietuvā izplatītajā paziņojumā.

Vēstniecības norāda, ka ASV uzskata, ka pret visiem cilvēkiem jāizturas ar cieņu ikvienam jābūt iespējai dzīvot bez bailēm, neatkarīgi no tā, kas viņi ir, vai ko viņi mīl. “Kad LGBTQI+ personām tiek liegtas viņu tiesības, ciešam mēs visi. Iekļaujošas demokrātijas ir stiprākas demokrātijas,” akcentēts paziņojumā.

Tāpat vēstniecības norāda, ka tās atbalsta nevalstiskās organizācijas Baltijas valstīs, kuras iestājas par LGBTQI+ personu tiesībām.

Tās apliecina, ka turpinās solidarizēties ar LGBTQI+ kopienu. Paziņojumu parakstījis ASV vēstnieks Latvijā Kristofers Robinsons, ASV vēstnieks Igaunijā Džordžs Kents, ASV vēstniece Lietuvā Kara Makdonalda.

Jau rakstīts, ka Kaņepes Kultūras centrā, Rīgā, šodien atklās Praida namu, ievadot “Baltic Pride 2024” pasākumus, kas ilgs līdz 15.jūnijam un piedāvās pasākumu programmu, kas aktualizēs cilvēktiesību, dažādības un iekļaušanas jautājumus kopienu iesaistē, uzņēmējdarbībā un sabiedrībā kopumā.

Baltijas praida galvenais pasākums notiks sestdien, 15.jūnijā, kad norisināsies praida gājiens.

Lasiet arī: Dzīvnieku spīdzinātājiem draud līdz sešiem gadiem cietumā

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas