Dienā gaidāms sniegs

Trešdien, 3.aprīlī, ciklona darbība būs jūtama vēl vairāk. Debesis klās mākoņi, kas visā valsts teritorijā nesīs nokrišņus, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā (LVĢMC).

Naktī gaidāms galvenokārt lietus, kas dienvidaustrumu rajonos līs ilgstoši un nakts otrajā pusē arī stipri, iespējams arī pērkona negaiss. Dienā gaidāms arī sniegs un slapjš sniegs, kas dažviet vakarā var izveidot 1-3 cm biezu sniega kārtu.

Sinoptiķi norāda, ka vējš kļūs stiprāks – naktī tas pūtīs mēreni līdz mēreni stipri no rietumu puses, bet dienā iegriezīsies no ziemeļiem, ziemeļrietumiem, piekrastē un Latgalē brāzmās sasniedzot pat 15-19 m/s, pēcpusdienā jūras piekrastē līdz pat 20 m/s. Virs Latvijas esošo silto gaisa masu no dienvidiem uz dažām diennaktīm nomainīs aukstāks gaiss no ziemeļiem – trešdien kā naktī, tā arī dienā gaisa temperatūra pieturēsies +1…+6° robežās, padarot ceļus slidenus!

LVĢMC atzīmē, ka tālākajās dienās arī palaikam gaidāmi nokrišņi, tomēr to intensivitāte mazināsies, bet vējš joprojām saglabāsies brāzmains. Jau atkal Latvija teritorijā ieplūdīs siltāka gaisa masa, līdz ar to kļūs siltāk.

Nedēļas nogalē vietām termometra stabiņš varētu pakāpties līdz +20 grādu atzīmei, šis siltums saglabāsies arī nākamās nedēļas sākumā.

Lasiet arī: BNN intervija | Roberts Blumbergs: Krievija nav pelnījusi žēlastību un izpratni

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

 
Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas