Baidens izstājas no cīņas par pārvēlēšanu ASV prezidenta amatā

ASV prezidents Džo Baidens svētdien paziņoja, ka izstājas no cīņas par pārvēlēšanu amatā.

Paziņojumu Baidens publicējis sociālajā platformā “X”.

“Man ir bijis vislielākais gods manā dzīvē kalpot jums prezidenta amatā,” vēstulē atzina 81 gadu vecais demokrāts.

“Kaut arī tas bija mans nodoms cīnīties par pārvēlēšanu, es uzskatu, ka tas ir manas partijas un valsts labākajās interesēs – izstāties [no vēlēšanu cīņas] un koncentrēties tikai un vienīgi uz manu prezidenta pienākumu pildīšanu termiņa atlikušajā daļā,” paziņoja Baidens.

Prezidents norādīja, ka “plašāk par savu lēmumu runās ar tautu vēlāk šajā nedēļā”.

Demokrātu partija tagad nonākusi jaunā un visai sarežģītā situācijā, un tai ir jāizraugās jauns kandidāts novembrī gaidāmajām vēlēšanām.

Uzreiz pēc paziņojuma ar izstāšanos no vēlēšanu cīņas Baidens platformā “X” arī apliecināja, ka atbalsta to, ka par demokrātu kandidāti prezidenta vēlēšanās kļūst viceprezidente Kamala Herisa.

ASV politikas procesu komentētāji un eksperti jau iepriekš minējuši Herisu kā ticamāko demokrātu kandidāti, ja Baidens nolemtu atteikties no kandidēšanas.

Kopš Baidena vājā snieguma 27.jūnija televīzijas debatēs ar republikāņu sāncensi Donaldu Trampu demokrātu rindās arvien uzstājīgāk sāka skanēt aicinājumi, lai prezidents no vēlēšanu cīņas izstājas.

Lasiet arī: Nedēļa Lietuvā | Valdība atbalsta Viļņas ebreju memoriāla izveidi, Landsberģis: Trampa viceprezidenta izvēle nozīmē nenoteiktību

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas