Breksita brīvība: Lielbritānijā varēs iegādāties vīnu pintes izmēra pudelēs

Apvienotās Karalistes valdība paziņoja, ka veikalu plauktos, bāros, klubos un restorānos 2024.gadā parādīsies vīna un dzirkstošā vīna pintes (568 ml) izmēra pudeles, ko savulaik bija iecienījis kara laika līderis Vinstons Čērčils (Winston Churchill), trešdien, 27.decembrī, ziņo Politico.

Nav skaidrs, cik daudz cilvēku vēlas pirkt vīnu pintēs, bet premjerministra Rišī Sunaka (Rishi Sunak) valdība izvirzīja priekšlikumu ražotājiem pārdot vīnu pintes izmēra pudelēs, atsaucoties uz to, ka tas ir pieļaujams saskaņā ar šogad pieņemto 2023.gada likumu par ES tiesību aktu atcelšanu un reformu.

Likums no nākamā 2024.gada ļaus vīna ražotājiem fasēt un pārdot produkciju ne tikai 568 ml iepakojumos, bet arī 200 ml un 500 ml iepakojumos.

Uzņēmējdarbības ministrs Kevins Holinreiks (Kevin Hollinrake) uzsvēra, ka Apvienotās Karalistes aiziešana no ES paver iespējas atbalstīt Lielbritānijas vīna darītavas un stimulēt ekonomikas izaugsmi, norādīts Uzņēmējdarbības un tirdzniecības ministrijas paziņojumā.

Pēc Breksita Apvienotās Karalistes ministri apsvēra iespēju grozīt no Eiropas Savienības (ES) pārmantotos likumus, kas ierobežoja Apvienotās Karalistes tirgotāju tiesības izmantot tradicionālo britu mērvienības, līdztekus nenorādot metriskās vienības, taču pēc valdības apspriedēm tika atcelti priekšlikumi par plašāku Apvienotās Karalistes sistēmas pārskatīšanu, jo 98,7% iedzīvotāju izteica vēlmi saglabāt metriskās mērvienības, pērkot vai pārdodot produktus.

Lielbritānijas kara laika premjerministrs Vinstons Čērčils (Winston Churchill) bija iecienījis šampanieša pintes pudeles, un imperiālo mērvienību lietošana kļuva par simbolisku jautājumu Breksita atbalstītājiem, kuru mērķis bija atcelt ES direktīvu par mērvienībām.

Boriss Džonsons (Boris Johnson) 2019.gada vispārējās vēlēšanu kampaņas laikā solīja atjaunot imperiālo vienību ieviešanu veikalos, apgalvojot, ka tā ir “antīka brīvība”.

Lasiet arī: Aptauja: Arvien vairāk britu uzskata, ka Brexit bija kļūda

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas