Cukerbergs: “Meta” pakļāvās Baidena administrācijas spiedienam cenzēt saturu

“Meta” vadītājs Marks Cukerbergs (Mark Zuckerberg) 26.augusta vēstulē informēja ASV Pārstāvju palātas Tieslietu komisiju, ka Baidena administrācijas augstākās amatpersonas pandēmijas laikā ir izdarījušas spiedienu uz uzņēmumu cenzēt Covid-19 saturu, un pauda nožēlu, ka par šo un dažiem citiem lēmumiem, ko “Facebook”, “Instagram” un “WhatsApp” īpašnieks ir pieņēmis saistībā ar noteikta satura cenzēšanu, nav runājis agrāk, un pauda nodomu turpmāk pretoties līdzīgam spiedienam, ziņo “Reuters”.

“2021.gadā Baidena administrācijas augstākās amatpersonas, tostarp Baltais nams, mēnešiem ilgi izdarīja spiedienu uz mūsu komandām, lai cenzētu noteiktu Covid-19 saturu, tostarp humoru un satīru, un pauda lielu neapmierinātību ar mūsu komandām, kad mēs tam nepiekritām,” Cukerbergs rakstīja vēstulē, kuru Tieslietu komiteja publicēja savā “Facebook” lapā.

“Es uzskatu, ka valdības spiediens bija nepareizs, un man žēl, ka mēs par to nebijām atklātāki,” viņš rakstīja. “Es arī uzskatu, ka mēs pieņēmām tādus lēmumus, kurus, atskatoties atpakaļ un ņemot vērā jauno informāciju, šodien mēs nepieņemtu.”

Vēstule bija adresēta komitejas priekšsēdētājam, republikānim Džimam Džordanam (Jim Jordan). Savā “Facebook” ierakstā komiteja nosauca vēstuli

par “lielu uzvaru vārda brīvībai” un norādīja, ka Cukerbergs ir atzinis, ka “Facebook” cenzē amerikāņus”.

Vēstulē Cukerbergs arī norādīja, ka viņš neiesaistīsies šī gada prezidenta vēlēšanu infrastruktūras finansēšanā, lai “būtu neitrāls un nespēlētu tādu vai citādu lomu” šī gada novembra balsojumā.

Pagājušajās vēlēšanās 2020.gadā, miljardieris ar “Čanas Cukerbergas iniciatīvas” (Chan Zuckerberg Initiative), kas ir viņa un sievas uzņēmums, starpniecību piešķīra 400 miljonus ASV dolāru vēlēšanu infrastruktūras atbalstam, kas izpelnījās dažu grupu kritiku un tiesas prāvas, kurās tika apgalvots, ka šāds solis bijis neobjektīvs.

Lasiet arī: “Telegram” apgalvo, ka arestētajam uzņēmuma dibinātājam Durovam “nav nekā slēpjama”

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas