Daudzviet Latvijā uzlīs, dažviet jau sāks parādīties arī sniegs

Ceturtdien, 18.aprīlī, daudzās vietās atnesīs nokrišņus – lielākoties tas būs lietus, taču dažviet jau sāks parādīties arī slapjš sniegs, sniegs,vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Piektdien būtiski nokrišņi gan nav sagaidāmi. Pūšot lēnam līdz mērena, vējam, ceturtdien nakts stundās atsevišķos rajonos veidosies migla, dūmaka, apgrūtinot redzamību. Naktī uz ceturtdien termometra stabiņš nenoslīdēs zemāk par -1 grādu atzīmi, toties jau naktī uz piektdienu kļūs aukstāk – lielākajā daļā valsts teritorijas gaisa temperatūra būs negatīva, dažviet gaisam atdziestot līdz pat -3 grādiem. Dienās gaiss lielākoties iesils līdz +4…+10 grādiem.

Arī brīvdienās vietām gaidāmi nokrišņi, un teritorijās lielākajā daļā pūtīs lēns vējš. Naktis būs vēsas – gandrīz visā valsts teritorija termometra stabiņš pieturēsies 0…-4 grādu robežās, tikai dažviet varētu būt par kādu grādu siltāk. Dienās gaisa temperatūra saglabāsies līdzīga, siltākam gaisam saglabājoties valsts dienvidaustrumu daļā.

Šī brīža prognozes liecina, ka jaunās darba nedēļas sākumā Latvijas teritoriju šķērsos aktīvs ciklons no dienvidaustrumiem, kas nesīs nokrišņiem bagātu un vējainu laiku.

LVĢMC norāda, ka galvenokārt būs novērojams slapjš sniegs un sniegs – gaidāma sniega segas veidošanās! Lielākajā daļā valsts teritorijas izveidosies pāris centimetrus bieza sniega kārtiņa, savukārt dažviet austrumos sniega sega varētu sasniegt pat 8 cm. Dienās un naktīs, termometra stabiņam pieturoties -1…+5 grādu robežās, pastāv iespējamība, ka sniega kārtiņa tik strauji nekusīs un dažviet varētu palikt uz vairākām dienām.

Lasiet arī: BBC: Krievijas “gaļasmašīnā” otrajā kara gadā miruši gandrīz par 25% vairāk krievu karavīru

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas