Dienā gaiss iesils līdz +7 grādiem

Ceturtdien, 21.martā, un piektdien debesis aizklās mākoņi, vietām austrumos skaidrosies, vēsta Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā (LVĢMC).

Ceturtdien lielākajā diennakts daļā  dažviet gaidāmi nelieli nokrišņi, bet pēcpusdienā Latvijas teritorijai no rietumiem pietuvosies nokrišņu zona – rietumu un centrālajos rajonos līs.

LVĢMC norāda, ka piektdien palaikam līs lielākajā valsts daļā. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu puses vējš, kas piektdien priekšpusdienā pastiprināsies no dienvidrietumiem, dienvidiem, pēcpusdienā piekrastes rajonos brāzmās sasniedzot 15-16 m/s.  Gaisa temperatūra pakāpeniski nedaudz paaugstināsies, dienās sasniedzot līdz +3…+9 grādiem, savukārt naktīs zem 0 grādu atzīmes termometra stabiņš noslīdēs vien vietām austrumu rajonos.

Sestdien Latvijā turpinās ieplūst siltāka gaisa masa un laika apstākļus turpinās noteikt ciklonu darbība, līdz ar to gaisa temperatūra vēl nedaudz paaugstināsies, bet laiks kļūs vējaināks un nokrišņiem bagātāks. Naktīs sals valsts teritorijas lielākajā daļā atkāpsies, un dienās termometra stabiņš vietām jau atkal sasniegs +11 grādu atzīmi, vēsta LVĢMC.

Svētdien un marta pēdējās nedēļas iesākumā Latvijas teritorijai pietuvosies jauns aktīvs ciklons. Visā valsts teritorijā gaidāms lietus un slapjš sniegs, vietām nokrišņi būs stipri. Atsevišķos rajonos veidosies arī slapja sniega nogulums. Dominēs lēns līdz mērens rietumu, dienvidrietumu vējš, kas svētdien austrumu rajonos brāzmās sasniegs 15-18 m/s.

Lasiet arī: Atklāj, cik balsis Putinam tika viltotas, lai gūtu “pilnīgu uzvaru”

Seko mums arī FacebookDraugiem un X!

Saistītie raksti

Jaunākās Ziņas